Να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο της Siemens

Να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη, μέχρι να βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής, ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, καλώντας την πολιτεία να παρέμβει.

Με επιστολή συμπαράστασης προς τον σύλλογο των εργαζομένων στο εργοστάσιο, ο κ.Ζορπίδης υπογραμμίζει ότι "μοιάζει αδιανόητο να κλείνει ένα εργοστάσιο κερδοφόρο, που πραγματοποιεί το 2% των ελληνικών εξαγωγών".

Σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς απασχόληση, δεν μπορεί υπάρξει αγορά και "σε περιόδους κρίσης δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε να κλείνουν εργοστάσια, που παράγουν πλούτο".

Ο κ. Ζορπίδης προσθέτει ότι τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ολόκληροι κλάδοι -όπως ο ιματισμός και τα καπνά- κατέρρευσαν και η ανεργία αυξήθηκε, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να πλήττονται και οι επαγγελματίες, "το μεροκάματο των οποίων εξαρτάται από τις αγορές των συμπολιτών τους".

"Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τα μέτρα πρέπει να στοχεύουν στη στήριξη των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών", καταλήγει η επιστολή.
Πηγή: skai.gr