Κλείσιμο

Μυτιλήνη: Έξι ιερείς σε αργία επειδή δεν εμβολιάζονται

Σε αργία μετ' αποδοχών τίθενται έξι ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Μετά την απόφαση αυτή οι έξι ιερείς δεν θα λειτουργούν πλέον στους ναούς τους.

Σε πέντε ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης επιβλήθηκε αργία μετ’ αποδοχών και αφαίρεση οφικίων με απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης λόγω της άρνησης τους να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου περί εμβολιασμών για την αποφυγή της πανδημίας του κορονοιού.

Πρόκειται για τους ιερείς των ναών του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων Θεόδωρων στην πόλη της Μυτιλήνης και τους ιερείς των χωριών Πλαγιά, Κώμη και Πηγή. Στον τελευταίο είχε επιβληθεί επιτίμιο και στη διάρκεια των ημερών του περσινού Πάσχα επειδή προέτρεπε τους πιστούς να εισέρχονται στο ναό χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης τα επιβληθέντα στους ιερείς -οι οποίοι δεν έχουν πλέον δικαίωμα να λειτουργούν- αίρονται αμέσως μόλις προβούν σε εμβολιασμό.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός των παραπάνω πέντε ιερέων αντίστοιχη πρακτική ακολούθησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης την περασμένη εβδομάδα και στην περίπτωση του ιερέα του νεκροταφειακού ναού του Αγίου Παντελεήμονα Μυτιλήνης, ο οποίος επίσης τέθηκε σε αργία μετ' αποδοχών, ενώ επέστρεψε ως δεύτερος ιερέας χωρίς δικαίωμα να λειτουργεί στην οργανική του θέση στα Πάμφυλα.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης δημιουργεί προβλήματα λειτουργικότητας σε πολλές ενορίες της Μητρόπολης Μυτιλήνης τα οποία αναμένεται σύντομα να δούμε πώς θα αντιμετωπισθούν.

Πηγή: www.stonisi.gr