Κλείσιμο

Mπουσάτι σε Μητσοτάκη: Κρατικά ακίνητα «αξιοποιούμε», όχι μειονοτικά

Στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στην ΕΕ, ότι η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει τις μειονοτικές περιουσίες στη Χειμάρρα επιχείρησε να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Μιλώντας στο αλβανικό κανάλι News24, ο Μπουσάτι υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις Μητσοτάκη βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις και ότι τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες».

Σύμφωνα με τον αλβανό ΥΠΕΞ, πρόκειται για μια απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει «κρατικά ακίνητα» για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού η οποία δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε και περί «δυσκολιών» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Ισχυρίσθηκε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Σερβία έχουν «στάσιμες θέσεις σαν του γρανίτη» και ότι οι δύο χώρες για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αλβανία, έχουν την ίδια στάση.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε επιβράδυνση του διαλόγου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντς ότι «υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική παρά συγκεκριμένες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον Ευρωπαίο επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, με θέμα την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού εκτάσεις στη Χειμάρρα, που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Πηγή: Liberal.gr