Μπάνον σε ΣΚΑΪ: Εξωφρενικές οι απειλές Ερντογάν για 3,6 εκατ. πρόσφυγες σε Ελλάδα- Ευρώπη

Βολές κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ Στιβ Μπάνον χαρακτηρίζοντας ως εξωφρενικές τις απειλές του τούρκου προέδρου να στείλει 3,6 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι μέσω του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναλάβουν πλέον ενεργό ρόλο, επιμένοντας στην πολιτική απομονωτισμού των ΗΠΑ.

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2017, ο Μπάνον θεωρήθηκε ως ο ιθύνων νους του ξαφνικού προεδρικού διατάγματος του Τραμπ σχετικά με τον απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ατόμων από 7 μουσουλμανικές χώρες, ακόμα και ατόμων που είχαν διπλή υπηκοότητα ή άδεια παραμονής.

«Ένας από τους χειρότερους παράγοντες ο Ερντογάν»

«Θεωρώ ότι ο Ερντογάν είναι ένας από τους χειρότερους παράγοντες στο διεθνές σκηνικό σήμερα. Πιστεύω ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το Ιράν και η Τουρκία, η όποια τώρα λαμβάνει τώρα στρατιωτική βοήθεια με εξοπλισμό από τους Κινέζους, πιστεύω ότι πρέπει να τους παρακολουθούμε… Πιστεύω ειλικρινά ότι η σχέση μας με την Τουρκία θα έπρεπε να ήταν πολύ χειρότερη απ’ ό,τι είναι για τον απλό λόγο ότι η Τουρκία είναι ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ» σημειώνει. 

«Αυτά που λέει ο Ερντογάν στο μουσουλμανικό κόσμο είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που λέει στα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου, διαφορετικά από αυτά που λέει στον πρόεδρο Τραμπ. Το ότι απειλεί τον ελληνικό λαό και τα Βαλκάνια ότι εάν συμβεί κάτι θα διοχετεύσει 3,6 εκατ. πρόσφυγες στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και τη νότια Ευρώπη είναι εξωφρενικό, υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά. 


«Οι ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον ανοιχτό βιβλίο επιταγών»

Για τον πρόεδρο Τραμπ σχολιάζει ότι «δεν εγκρίνει τους Τούρκους δεν επιδοκιμάζει ό,τι κάνουν οι Τούρκοι, αντιλαμβάνεται ότι οι Κούρδοι σύμμαχοί μας, τμήμα των Κούρδων συμμάχων μας, μπορεί να θεωρούνται τρομοκρατικές ομάδες μέσα στην Τουρκία οπότε δεν επικροτεί αυτό που γίνεται… Αλλά λέει πως τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να επιστρέψουν στις ΗΠΑ».

«Αυτό δε σημαίνει ότι Νατοϊκά στρατεύματα δεν μπορούν να επέμβουν στην περιοχή» διευκρινίζει ο Στιβ Μπάνον. «Τουλάχιστον τώρα νοιώθει άνετα με το ενδεχόμενο να επέμβουν οι Τούρκοι. Είπε δίχως αιματοχυσία βέβαια, αρά πρέπει να περιμένουμε να δούμε». Ο κ. Μπάνον παραδέχεται ότι «προφανώς η κατάσταση δεν έχει εξελίχθη όπως (ο Τραμπ) την ανέμενε έτσι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ενέργειές του». 

Διαμηνύει ότι «οι ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον ανοιχτό βιβλίο επιταγών για να εγγυώνται προσωπικό και πόρους για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Εάν αυτό είναι τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ θα πρέπει  να αρχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, και αυτό πιστεύω σημαίνει να είσαι σύμμαχος, όχι να είσαι διαρκώς υπό την προστασία των ΗΠΑ». «Αυτό πιστεύω είναι το μεγάλο μήνυμα για την Ευρώπη, θα πρέπει να εμπλακούν πολύ περισσότερο στη Μέση Ανατολή» καταλήγει. 

Πηγή: skai.gr