Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ανοιχτοί οι δρόμοι στην Αθήνα – Πάνω από 1.400 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Άνοιξαν νωρίτερα από το αναμενόμενο ο Κηφισός και οι Παραλιακή που είχαν κλείσει προληπτικά για λόγους ασφαλείας λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».  Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην Αττική λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ωστόσο δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Άστατος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες προβλέπεται ο καιρός για την Αττική. 

Ειδικότερα, από τις 6.30 το πρωί, δόθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Κηφισού που είχε απογορευτει από το ύψος της Παραλιακής έως και τον Κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Άνοιξε και η Παραλιακή όπου ειχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Κηφισού έως τη συμβολή της με την λεωφόρο Βουλιαγμένης. 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Πειραιώς καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο 12ο χιλιόμετρο στη Θέση Λούμπα.

Ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, με τους συρμούς να εξέρχονται ήδη από το Αμαξοστάσιο.

Προσωρινός τερματικός σταθμός για τους συρμούς του τραμ είναι η στάση Τροκαντερό, λόγω εργασιών άντλησης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.

Κανονικά, επίσης, διεξάγεται η κυκλοφορία του Μετρό στις γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό.

Πάνω από 1.400 κλήσεις στην πυροσβεστική

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, από την έναρξη της κακοκαιρίας έχει δεχθεί συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 779 κλήσεις κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου και 595 στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων οι 495 κλήσεις μόνο στην Κέρκυρα.

Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττικοί – Οι εξαιρέσεις

Κλειστές θα είναι σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, πλην Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιών που έχουν αντικείμενο την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Θα αξιοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρίες, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Επίσης κλειστά θα μείνουν σήμερα όλα τα σχολεία σε Αττική, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Σάμο, Ικαρία και Εύβοια.

Κλειστοί θα μείνουν και οι παιδικοί σταθμοί και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Σάμο και Ικαρία.  Πάντως, με απόφαση των τοπικών αρχών θα είναι κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Κέρκυρα που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πολιτικής προστασίας απεγκλώβισαν 30 άτομα από την περιοχή Μωραΐτικα και τη Μεσογγή. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και σουπερ Πούμα. 

Ορισμένοι από τους εγκλωβισμένους διασώθηκαν από ταράτσες ακόμα και από δένδρα. 

Οι οδικές αρτηρίες έχουν διακοπεί σε πολλά σημεία του νησιού καθώς έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, κατάρρευση τοιχίων, και πτώσεις δέντρων. Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" όπου δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν τουλάχιστον 7 αεροσκάφη.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές βαθμίδες της σε την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Στο Βαθύ της Ιθάκης, πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει τμήμα της προκυμαίας, για να πέσει το νερό στη θάλασσα.

Ψάχνουν 69χρονο βοσκό στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής στη Νότια Εύβοια στην περιοχή  Τσακαίοι για τον εντοπισμό  69χρονου βοσκού που αγνοείται από τις 10 χθες το βράδυ. Ο 69χρονος ειδοποίησε την πυροσβεστική ότι βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ορμητικού χειμάρρου. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

H εξέλιξη του καιρού live:

 

 

Πηγή: skai.gr