Μπακογιάννης: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δεν μπορεί να είναι εργαλείο διχασμού

Η παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, μετά την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο , με την οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθεί ως κατεπείγον θέμα η έγκριση ή μη ψηφίσματος  για άμεση απελευθέρωση χωρίς συνέπειες των προσαχθέντων πολιτών, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η αντιπολίτευση,  για ακόμη μία φορά, ζει το δράμα της. Αυτή είναι η πραγματικότητα και γιατί αυτό το οποίο παρακολουθούμε εδώ σήμερα, είναι ένα απολύτως προβλέψιμο, σχεδόν κλισέ. Είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, έχουμε τεχνητές φωνές, ψεύτικες υστερίες και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε μία πανδημία, όπου τα αυτονόητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας καταγγέλλονται, δήθεν, ως φασισμός. Αυτή όμως είναι μία συζήτηση η οποία ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού. Στερείται ουσίας. Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και ας αντιληφθούμε όλοι, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δεν μπορεί να είναι εργαλείο διχασμού.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτή τη λογική. Δεν στεκόμαστε απέναντι στην αντιπολίτευση, Στεκόμαστε απέναντι στη λογική του "εμείς ή εσείς" ή ακόμη χειρότερα, του "εμείς ή κάνεις". Ποτέ αυτή η δημοτική αρχή και ποτέ αυτή η παράταξη δεν έχει φοβηθεί τον διάλογο. Το αντίθετο. Καλωσορίζουμε το διάλογο, καλωσορίζουμε την συζήτηση. Δεν είναι μόνο θεμιτή, είναι αναγκαία. Και στο τέλος, να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούμε να ομνύουμε στη δημοκρατία αλλά, να μην την αποδεχόμαστε στην πράξη. Λυπάμαι που σας απογοητεύω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, αλλά έχουν γίνει εκλογές και η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι απόφαση της λαϊκής βούλησης. Η πόλη έχει πολλές ανοιχτές πληγές. Εμείς προσπαθούμε να κλείσουμε λογαριασμούς δεκαετιών. Ας προχωρήσουμε μπροστά κι ας αφήσουμε τη μικροπολιτική στο παρελθόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για την έκτακτη συνεδρίαση που απορρίφθηκε, ήταν των δημοτικών παρατάξεων «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ», «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ».

Πηγή: skai.gr