Μπακογιάννης: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Μπακογιάννης: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Μια προσωπική εμπειρία αποκάλυψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία και το φωτισμό του σιντριβανιού της Ομόνοιας.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε γνωστό πως όταν ήταν μαθητής Δημοτικού, έκανε εξετάσεις που έδειξαν πως ήταν «βαριά δυσλεκτικός».

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό» 

«Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού».

Η ανάρτησή του

 

Πηγή: skai.gr