Μπακογιάννης για Ομόνoια στον ΣΚΑΪ: Αν λειτουργούσαμε σαν Δημόσιο το έργο θα τελείωνε σε 3 χρόνια

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή Αταίριαστοι αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ανάπλαση της Ομόνοιας και πως πραγματοποίηθηκε το έργο.  

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.Το θέμα είναι η συντήρηση και η προστασία του σιντριβανιού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος υπάρχει ένα σχέδιο αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής όχι μόνο του σιντριβανιού ενώ ήδη εφαρμόζονται αστυνομικές επιχειρήσεις στο ευρύτερο κέντρο. Ταυτόχρονα όπως σημείωσε «η καθαριότητα έχει το δικό της ειδικό σχεδιασμό για να μπορέσει η Ομόνοια να γίνει ξανά αυτό που όλοι θέλουμε. Να γίνει ξανά σημείο συνάντησης και να συμβολίζει την αστική συμφιλίωση. 

Εξηγώντας πως έγινε το έργο του σιντριβανιού ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε πως «μέχρι τον Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε η πλατεία ήταν κλειστή από τον Μάρτη. Λέω να πάω να δω γιατί είναι κλειστή ένα χρόνο τώρα. Δεν υπήρχε έργο, δεν υπήρχε προϋπολογισμός. Απευθυνθήκαμε έτσι σε τρεις δωρητές, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και είναι  το ίδρυμα Λασκαρίδη, η Ηλέκτωρ και η Φοντάνα και τους είπαμε έχουμε αυτό το όνειρο, θέλετε να βάλετε την πλάτη; Έτσι από τον Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο έγινε το έργο σε χρόνο ρεκόρ που στοίχισε λίγο πιο κάτω από 1.000.000 ευρώ» συμπληρώνοντας πως «αν εμείς ξεκινούσαμε αυτό το ίδιο έργο με τις διαδικασίες του Δήμου και του Δημοσίου θα το είχαμε έτοιμο σε 3 χρόνια και θα μας κόστιζε 2 – 2,5 εκατομμύρια ευρώ».   

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μπακογιάννη στο βίντεο παρακάτω:

Πηγή: skai.gr