Μπακογιάννης για καθαριότητα: «Ποτέ δεν μιλήσαμε για ιδιωτικοποίηση. Μιλήσαμε για συμπράξεις»

Το μήνυμα ότι η σημερινή μέρα δίνει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να ενηλικιωθεί, να βγει μπροστά με  αυτοπεποίθηση και να αναλάβει τις ευθύνες της  απέναντι στους δημότες για μια καθαρή Αθήνα έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ψηφοφορία που έγινε απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της αντιπολίτευσης(ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ,ΚΚΕ, Χρυση Αυγή) να εκφραστεί η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στο άρθρο 179 που ζητά η ΠΟΕ- ΟΤΑ με τον Δήμαρχο Αθηναίων να τονίζει ότι «η κόκκινη γραμμή που μας ενώνει όλους είναι η προστασία και η στήριξη των εργαζομένων». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην παρέμβαση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι κάνει αυτός ο νόμος; Δεν μας λέει πηγαίνετε με ιδιώτη ή μην πάτε με ιδιώτη. Δεν μας λέει να κρατήσουμε ή να μην κρατήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα. Μας λέει το εξής: Ενηλικιωθείτε, μεγαλώστε, αναλάβετε τις ευθύνες σας. Εκλεγμένοι είστε. Εκλεγμένοι δήμαρχοι, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Βγάλτε το κεφάλι σας μέσα απ την άμμο για να μπορείτε να σταθείτε απέναντι στους πολίτες που σας εξέλεξαν. Σήμερα λοιπόν είναι μία μέρα Δημοκρατίας. Σήμερα απελευθερωνόμαστε.  Ας το κρατήσουμε αυτό,  έχει τη σημασία του. Και βεβαίως η σημερινή μέρα, δεν θα έχει από μόνη της κάποια σημασία, αν δεν μιλήσουμε για το αύριο. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και θετικά. Να μιλήσουμε για το πού θέλουμε να πάει αυτή η πόλη, να μιλήσουμε για το πώς θα ανταποκριθούμε στα προβλήματα των Αθηναίων που σήμερα διαμαρτύρονται  - και δικαίως-  γιατί η πόλη αυτή παραμένει βρώμικη».

Όπως ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης «από την 1η Σεπτεμβρίου εμείς ακολουθούμε ένα ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχέδιο, έχουμε ένα σαφή προγραμματισμό. Ξέρετε ποιά είναι η αφετηρία των προσπαθειών μας. Θα σας φανεί ίσως περίεργο. Μια  συζήτηση που είχαμε κάνει προεκλογικά με έναν εργαζόμενο της καθαριότητας, ο οποίος νομίζω ότι είναι και σήμερα εδώ. Μπορεί κάποιοι από σας να θυμάστε ότι τότε, σε μία δημόσια μου ομιλία, είχα πει ότι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων πολεμάνε με ξύλινα σπαθιά. Ξέρετε τι μου απάντησε αυτός ο εργαζόμενος; Μου λέει "ναι λοιπόν δώσε μας σιδερένια σπαθιά και θα δεις τι μπορούμε να κάνουμε”.  Αυτή ακριβώς είναι η δική μας λογική. Έχουμε δε ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα»

Μιλώντας για την προσπάθεια που ήδη άρχισε στο Δήμο  Αθηναίων επεσήμανε: «Αναφέρω για παράδειγμα το πλύσιμο των κάδων το οποίο ξεκίνησε από τη δεύτερη εβδομάδα και προχωράμε με ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό.  Μέσα στον επόμενο μήνα θα προμηθευτούμε τις στολές για τους εργαζόμενους, στολές οι οποίες έχουν εξαιρετική σημασία, για την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων μας. Περιμένουμε περίπου 380 νέους εργαζόμενους στο δήμο Αθηναίων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί θα πάρουμε όλοι μία ανάσα. Περιμένουμε την παράδοση του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού. Εδώ, να υπογραμμίσω ότι σε αυτόν περιλαμβάνονται και νέα πλυστικά που τα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη στην πόλη. Προχωράει ο διαγωνισμός για τους πλαστικούς κάδους. Τον διαγωνισμό για τους σιδερένιους κάδους θα θέλαμε να τον ξαναδούμε για να μπορέσουμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των κάδων που έχουμε σήμερα στην Αθήνα»

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν μιλήσαμε για ιδιωτικοποίηση. Μιλήσαμε για συμπράξεις. Είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Και προφανώς δεν τίθεται κανένα ζήτημα, μα κανένα,  θέσεων εργασίας. Μη γεννάμε μόνοι μας δράκους, για να τους σφάξουμε μετά. Και μην παίζουμε πολιτικά παιχνίδια  με το ψωμί των ανθρώπων. Το ψωμί των ανθρώπων και δη των ανθρώπων μας,  πρέπει να το τιμάμε, να τιμάμε και εμείς όλοι τη δουλειά μας και να τιμάμε και τους εργοδότες μας, τους εργοδότες όλων μας, που είναι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες. Κοιτάμε μπροστά με πολύ μεγάλη σιγουριά, περπατάμε μαζί με τους εργαζομένους, θέλουμε να εμβαθύνουμε ακόμα περαιτέρω τη σχέση εμπιστοσύνης».

Πηγή: skai.gr