Κλείσιμο

«Mπαινόβγαιναν παιδιά»: Μαρτυρίες σοκ από γείτονες Λιγνάδη στο Μεταξουργείο

Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, πολλοί ήξεραν, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, κανείς δεν έχει πέσει από τα σύννεφα, και πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν ανοιχτά για όλα όσα έβλεπαν επί χρόνια να συμβαίνουν.

«Φέρνει παιδιά και κάνει διάφορα» 

Τα στόματα στο Μεταξουργείο ανοίγουν και σοκάρουν. Οι γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκαλύπτουν πώς προσέγγιζε ανήλικα παιδιά. 

«Πάρα πολλά παιδιά. Και το βράδυ, πάρα πολλά παιδιά έρχονταν. Χτύπαγαν το κουδούνι και μας έλεγαν πάμε στον κύριο Λιγνάδη. 

«Δύο η ώρα τη νύχτα. Τρεις. Ναι, πολλά παιδιά. Νύχτα, μεσάνυχτα.»

«Στο σχολείο της κόρης μου έχει προσπαθήσει να φέρει παιδιά στο σπίτι»

Οι μαρτυρίες των γειτόνων του σοκάρουν.

«Ο σκηνοθέτης ηθοποιός δεν δίστασε στο παρελθόν να προτείνει ακόμα και σε 15χρονο γείτονα του να πάει στο σπίτι του για μαθήματα υποκριτικής. Δεν έγινε μια φορά η πρόταση αλλά επέμενε για αρκετό καιρό. 

«Πρότεινε αν θα ήθελε να ανέβαινα επάνω για να με προωθήσει ας το πούμε, γιατί ο μπαμπάς μου του είχε μιλήσει ότι είμαι καλός μίμος. Αυτή η προσέγγιση έγινε για κάποιο χρόνο συνέχεια. Τότε ήμουν και εγώ τόσο 15- 16»

Ο 25χρονος πλέον γειτόνάς του, υποστηρίζει πως πίστεψε τις αγνές προθέσεις του σκηνοθέτη αλλά τον εμπόδισε να δεχτεί την πρόταση του η μητέρα του 

«Δεν ανέβηκα επειδή την κατάλληλη στιγμή η μάνα μου το είχε προσέξει και είχα άγιο και δεν ανέβηκα. Θα τον είχα πιστέψει και θα είχα πάει πάνω και θα γινόταν τελοσπάντων αυτό που γίνεται. Ενέπνεε έναν αέρα εμπιστοσύνης και ήταν πολύ ευγενικός. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ γιατί τον είχα σε εκτίμηση. Όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούν, λογικά αυτά θα είχαν γίνει» αναφέρει.

 Με αφορμή τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων, κάτοικοι της Κυψέλης ανασύρουν στη μνήμη τους, την αιματηρή επίθεση στον σκηνοθέτη, πριν από 20 χρόνια

Πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν στην Κυψέλη. Άγνωστος τον μαχαίρωσε αλλά στη γειτονιά κυκλοφόρησε γρήγορα η φήμη για τα αίτια πίσω από την επίθεση. 

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελία προχωρά σε έρευνα για τυχόν εμπλοκή ΜΚΟ στην υπόθεση, μετά από δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων προσφύγων.

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων» δήλωσε νωρίτερα η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

«Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Θέατρο.

Ο ασκός του αιόλου μόλις άνοιξε και η έρευνα για την υπόθεση Λιγνάδη διαρκώς διευρύνεται.

Πηγή: skai.gr