Μουφτεία Ξάνθης: Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από όσα μπορούσε

Θέση για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, πήρε η Μουφτεία Ξάνθης.

«Η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι ‘’υπάρχουν και όρια’’», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τονίζει πως η αστυνομία και ο στρατός επιτελούν το καθήκον τους και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους.

«Προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί. Προσευχόμαστε, όμως, και για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες εξ αιτίας των πολέμων», αναφέρει η Μουφτεία Ξάνθης.

 

 

Σημειώνει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και καλεί την Ευρώπη να δράσει ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία.

«Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, όταν κανένας άλλος δεν ενδιαφερόταν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr