"Μού δώσατε δύναμη": Μητσοτάκης σε δρομέα και 22χρονη με κινητικά προβλήματα που "πάτησαν" τον Όλυμπο

«Μού δώσατε δύναμη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενο μέσω βιντεοκλήσης στην 22χρονη Ελευθερία Τόσιου που αντιμετωπίζει με θάρρος μια σπάνια ασθένεια, και στον Μάριο Γιαννάκο, δρομέα υπεραποστάσεων, με τη βοήθεια του οποίου κατάφερε να κάνει ένα όνειρό της, πραγματικότητα: Να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Όλυμπο.

Η  Ελευθερία, με καταγωγή από τη Δράμα, σπουδάζει Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Μάριος καταγράφει εξίσου τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μια ιστορία που, όπως είπε ο Πρωθυπουργός είναι, απλά, «φανταστική».

«Μας δίνετε έμπνευση και δύναμη», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης βιντεοκλήσης από το ορειβατικό καταφύγιο που βρέθηκαν για να επικοινωνήσουν με τον Πρωθυπουργό, συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την ανάβασή και την κατάβασή τους αλλά και για το πώς επιτεύχθηκε ο άψογος συνδυασμός όλων των παραγόντων που οδήγησε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. 

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε, ακόμη, με τον Μάριο για τις δικές του αθλητικές δραστηριότητες, του ευχήθηκε να έχει μια καλή συνέχεια αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα για τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του έως τώρα και ευχήθηκε στην Ελευθερία να έχει καλή συνέχεια στις σπουδές της. 

«Ήταν μία καταπληκτική ιδέα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που την υλοποιήσετε. Μας κάνετε πολύ υπερήφανους», σημείωσε καταληκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους ευχήθηκε να έχουν μια ασφαλή επιστροφή.


 

Πηγή: skai.gr