«Μόνο για εμβολιασμένους»: Η κυβέρνηση φέρεται να αλλάζει στρατηγική στους κλειστούς χώρους  

Σε επαναχάραξη της στρατηγικής όσον αφορά τους κλειστούς χώρους φέρεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση εξαιτίας της ραγδαίας χειροτέρευσης των επιδημιολογικών δεδομένων (τα κρούσματα την Πέμπτη ξεπέρασαν και πάλι τα 2.000) κάτι για το οποίο άλλωστε προϊδέασε και η ίδια Αριστοτελία Πελώνη.
 
Με δεδομένο πως τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται στους χώρους διασκέδασης όπου συχνάζει η νεολαία (χαρακτηριστικό το περιστατικό της Ίου) εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο να ανακοινωθεί το άνοιγμα των κλειστών χώρων –σήμερα δεν επιτρέπεται ακόμα η χρήση τους– μόνο για εμβολιασμένους. Σε αυτήν την περίπτωση ο διαχωρισμός μεικτών και αμιγών χώρων που ανακοινώθηκε στο τέλος Ιουνίου δεν θα ισχύσει, καθώς όλοι οι κλειστοί χώροι θα είναι αμιγείς, δηλαδή αποκλειστικά για εμβολιασμένους πελάτες. Ο επιχειρηματίας θα έχει το δικαίωμα να διαθέτει ελεύθερα τον ανοιχτό χώρο και να φιλοξενεί και πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «η πανδημία δεν είναι μία γραμμική, αλλά μία δυναμική κατάσταση» και πρόσθεσε πως «έχει ανακοινωθεί το πλαίσιο για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης και διασκέδασης, αλλά «σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας». 

«Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι, δεν είναι και του θανατά να καθίσουν σε εξωτερικό χώρο» ανέφερε από πλευρά του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ενδεικτική των διαθέσεων ορισμένων επιχειρηματιών της εστίασης ήταν και η δήλωση του  γνωστού παρουσιαστή και μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη στον ΣΚΑΪ, ο οποίος εξέφρασε την προτίμηση του να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι στο εστιατόριό του. Όπως αποκάλυψε, η νέα διάταξη της κυβέρνησης για αμιγείς και μεικτούς χώρους στην εστίαση προκάλεσε «πονοκέφαλο» στους εστιάτορες. 

Η χρήση των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους θα μπορεί να έχει πληρότητα 80% και έτσι αφενός οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς τη χρήση αμιγών χώρων για επιπλέον έσοδα, αφετέρου οι νεότεροι που θέλουν να διασκεδάσουν θα έχουν ένα ακόμη κίνητρο για να κάνουν το εμβόλιο ώστε να μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους πέραν των 150 ευρώ.

Πηγή: skai.gr