Μόνιμο φαινόμενο τα επεισόδια στα υπό κατάληψη σχολεία

Επεισόδια καταγράφονται εξακολουθούν να καταγράφονται σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ομάδα νεαρών πέταξε τρεις μολότοφ στο προαύλιο του 21ου γυμνασίου - Λυκείου Γκράβας χωρίς να προκληθούν ζημιές. Επίσης νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, έριξαν δύο μολότοφ στο προαύλιο της Παπαστράτειου Τεχνικής Σχολής στον Υμηττό.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές τραυματίστηκαν από μαχαίρι κατά τη διάρκεια συμπλοκών, σε διάφορα σχολεία του λεκανοπεδίου. Ωστόσο, τα επεισόδια δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία, καθώς οι εντολές είναι να μην πλησιάζουν τα σχολικά συγκροτήματα αν δεν γίνουν συγκριμένες καταγγελίες και μηνύσεις.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, Θανάσης Κατερινόπουλος, υποστήριξε ότι ορισμένες φορές κάποιες καταστάσεις μεγιστοποιούνται. Εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και υποστήριξε ότι τα σχολεία θα πρέπει να περιφρουρούνται, με περιπολίες αστυνομικών έξω από τα σχολικά συγκροτήματα.
Πηγή: skai.gr