Συνάντηση Μητσοτάκη -Ιερώνυμου: Τα κρούσματα θα κρίνουν πως θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα

Η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της ήταν, μεταξύ άλλων, το θέμα που συζητήθηκε κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση-σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν πως ο αριθμός των πιστών που θα βρίσκονται εντός των ναών θα καθοριστεί εν πολλοίς από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, καθώς και από τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο φετινός εορτασμός θα είναι σαφώς καλύτερος σε σχέση με τις συνθήκες που επικράτησαν το Πάσχα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα εξάλλου με εκκλησιαστικές πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε πριν από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου του Απριλίου, να έχει μια πρώτη εικόνα για το ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, ώστε να ενημερώσει και το σώμα των ιεραρχών.

Πηγή: skai.gr