Μητσοτάκης για απεργία μετρό: Άμεση νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας

Αποφασιμένος εμφανίστηκε ο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχολιάζοντας σε tweet του την στάση εργασίας στο Μετρό, που έφερε χάος στους δρόμους και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών το πρωί της Τρίτης (17.12.2019), αναφέρει πως: 

"Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων".

«Δεν θα ανεχθούμε νταβατζιλίκια και εκβιασμούς» είπε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, διαμηνύοντας πως «θα απαντήσουμε σκληρά» και προαναγγέλλοντας κυρώσεις στις 21 διοικητικούς υπαλλήλους που, όπως είπε, αρνούνται να μετακινηθούν στα εκδοτήρια ώστε να βγαίνουν τα δρομολόγια.

«Δεν θα ανεχτούμε 21 διοικητικοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ να κρατούν ομήρους 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί προσωπικό ασφαλείας, ικανό για να κυκλοφορεί πρωί και βράδυ το Μετρό.

«Ξεκινήσαμε με πολύ καλή διάθεση και κάναμε τα πάντα για να τους δώσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μιλήσουμε από το 2020 και από μηδενική βάση. Οι 21 άνθρωποι για τους οποίους διαμαρτύρονται είναι εργαζόμενοι που μετακινούνται από γραφεία στα εκδοτήρια για να βγαίνουν τα δρομολόγια και αρνούνται. Κάνουμε κάτι που ήδη ισχύει στον ΟΣΕ» είπε ο Κώστας Καραμανλής, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό.

Πηγή: skai.gr