Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Το ΣτΕ είπε το αυτονόητο για τα θρησκευτικά- Δικαιώθηκε ο αγώνας

Στην απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπογράμμισε: "Το ΣτΕ είπε το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι ορθόδοξοι ελληνόπαιδες έχουν το έννομο δικαίωμα να απολαμβάνουν θρησκευτικής παιδείας και να καταρτίσουν την θρησκευτική τους συνείδηση".


"Ήταν ένας μακροχρόνιος αγώνας ο οποίος δικαιώθηκε με τέσσερεις αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ, αγώνας της ταπεινότητός μου, της Μητροπόλεως Πειραιώς και της ΠΕΘ, οι οποίοι δώσαμε αυτόν τον αγώνα με όλη μας την ψυχή" - τόνισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.


"Τα προγράμματα του κ. Φίλη και του κ. Γαβρόγλου πλέον καταργούνται, γιατί ήταν αντισυνταγματικά και προσβάλουν την ευρωπαϊκη σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Συνεπώς το Κράτος είναι υποχρεωμένο όχι να τα αναμορφώσει αλλά να τα καταργήσει και να συγγράψει νέα προγράμματα" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Πηγή: skai.gr