Κλείσιμο

Μηνύματα αγάπης από τους μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» σε γιατρούς-προσωπικό του Παπανικολάου

Με μηνύματα που ξεχειλίζουν αγάπη κι ευγνωμοσύνη και κυρίαρχη τη λέξη «ευχαριστώ», μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» της Θεσσαλονίκης επέλεξαν να συνοδεύσουν τις ευχετήριες κάρτες τους προς τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και κάθε εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πρόκειται για μια δράση της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα του ανθρώπου στις 10 Δεκεμβρίου που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία πολλών σχολείων.

Με φόντο διάφορα μοτίβα χριστουγεννιάτικα, με αναφορές στην πανδημία και τον σκληρό αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές κατά της Covid-19, οι μαθητές απευθύνονται στους δικούς τους «υπερήρωες». 

«Είστε οι υπερήρωες που όλοι αγνοούν επειδή δεν εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη του σινεμά, ο ρόλος σας όμως, είναι πιο σημαντικός από τους “ Χολιγουντιανούς σούπερ ήρωες”», γράφει -μεταξύ άλλων- ένας από τους μαθητές, ενώ ένας άλλος τους ευχαριστεί, επειδή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έδωσαν νόημα στα φετινά Χριστούγεννα.

«Στους ξεχωριστούς ήρωες της χρονιάς που πέρασε, γιατρούς και νοσοκόμες, ευχόμαστε το 2021 να τους προσφέρει απλόχερα υγεία, αγάπη, επιτυχίες και περισσότερες στιγμές ηρεμίας! Σας ευχαριστούμε για όλα, χρόνια πολλά», γράφει μία από τις κάρτες, ενώ μία άλλη αναφέρει: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους νοσηλευτές και γιατρούς που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παλεύουν για να σώσουν όσο το δυνατό περισσότερες ζωές μπορούν θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους καθημερινά. Είστε οι ήρωές μας».

«Σας ευχαριστούμε για όλα, που είσαστε στο πλευρό μας και μας δείχνετε τον δρόμο για ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές, με αγάπη, υγεία και ευτυχία», σημειώνει άλλος μαθητής, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το εξής μήνυμα: «Μαζί εξ αποστάσεως, ποτέ μοναχοί. Θα σας υποστηρίζουμε από μακριά αλλά στην καρδιά μας θα είστε πάντα κοντά. Φέτος τα Χριστούγεννα θα γιορτάσετε με μία μεγαλύτερη οικογένεια, όχι μόνο τους γονείς και τα παιδιά σας, αλλά θα σας ακολουθούν οι σκέψεις μιας ολόκληρης χώρας».
«Οι πιο σπουδαίοι ήρωες κρύβονται πίσω από μάσκες! Καλά Χριστούγεννα», «Ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί την πιο κρίσιμη στιγμή», «Ευχαριστώ που δίνετε καθημερινά αυτή τη μάχη για να είμαστε εμείς υγιείς», είναι μερικές ακόμη από τις ευχές που συνοδεύουν τις πολύχρωμες κάρτες, οι οποίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, έφτασαν στους παραλήπτες τους, τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Ευχαριστούμε την καθηγήτρια, κυρία Κυριακή Γρηγοριάδου για το δώρο που μας έστειλε εκ μέρους των εκπαιδευτικών του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στη δράση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr