Oι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σταθερή προτεραιότητα της Kaizen Gaming

Με το εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες», η κορυφαία Gametech εταιρία τοποθετεί τα παιδιά και την περιφέρεια ψηλά στις προτεραιότητές της, επιδιώκοντας ένα καλύτερο μέλλον και έχοντας ενσωματώσει αυτή την επιδίωξη σε κάθε της δραστηριότητα. 

Λίγα λόγια για την εταιρία  
Η Kaizen Gaming συμπλήρωσε 10 χρόνια από τη δημιουργία της, έχοντας καταφέρει να συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες Gametech εταιρίες παγκοσμίως και να αποτελεί ένα ελληνικό success story ανάπτυξης και εξέλιξης. Η εταιρία, μέσα σε αυτή την πρώτη περίοδο δραστηριοποίησής της και έχοντας πλέον παρουσία σε 12 χώρες, παράλληλα με την επιχειρηματική της επέκταση, ανέπτυξε τη δική της βέλτιστη πρακτική ενεργής κοινωνικής προσφοράς, έχοντας ενσωματώσει την κοινωνική δράση στη λειτουργία της αλλά και στην κουλτούρα των 1.500 και πλέον εργαζομένων της.

Στηρίζοντας μαθητές και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα 

‘Ένας από τους βασικούς πυλώνες κοινωνικής συνεισφορας της Kaizen Gaming αφορά στο παιδί, ενώ στόχος, είναι η υλοποίηση ενεργειών, μέσα από το brand Stoiximan το οποίο η εταιρία διαχειρίζεται, για την ενίσχυση της πρόσβασης και συμμετοχής των μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και για την υποστήριξή όσων διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μέσα από τους Μικρούς Ήρωες, η εταιρία στηρίζει τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα καθώς για περισσότερα από πέντε χρόνια, δίνεται η ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων να έχουν άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τη δράση ‘’Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν’’.

stoiximan

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 42.000 παιδιά ηλικίας 5-18 ετών, από περισσότερα από 1.200 σχολεία αστικών κέντρων, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες καθώς και σε προγράμματα τεχνολογίας και επιστήμης. 

Το πρόγραμμα, σε ισχύ από το 2017, προσφέρει τα μέσα σε εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων να οργανώσουν, μέσα από την πλατφόρμα iroes. gr, τη συμμετοχή χωρίς κόστος, τάξεων των δημοτικών σχολείων, σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων και πολλά άλλα.

Μετά την επιτυχημένη εκκινηση, το 2017, δημιουργήθηκε και το δεύτερο πρόγραμμα των Μικρών Ηρώων, ‘Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν’, με στόχευση στα παιδιά που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας,  τα οποία έχουν εκ των πραγμάτων περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικά ερεθίσματα, χρήσιμα για την ανάπτυξή και την καλλιέργεια δεξιοτήτων για το μέλλον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, υλοποιούνται ταξίδια του συνόλου των σχολείων από απομακρυσμένες περιοχές, στην Αθήνα, έτσι ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια εκπαιδευτική εμπειρία, με οικοδεσπότες τους Πρεσβευτές των Μικρών Ηρώων, τους καταξιωμένους έλληνες αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Βασιλική Μιλλούση, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

‘’Οι Μικροι Ηρωες για την Ελλάδα’’, ένα πρόγραμμα με ευρύ κοινωνικό πρόσημο

Στην κατεύθυνση της κάλυψης ευρύτερων κοινωνικών αναγκών, η Kaizen Gaming, δημιούργησε το τρίτο πρόγραμμα, ‘Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα’ και προς την πραγματοποίηση του ένωσε τις δυνάμεις της με τις ΜΚΟ HopeGenesis και Σύμπλευση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη HOPEgenesis, για τη στήριξη της αντιστροφής της υπογεννητικότητας, η εταιρία υιοθέτησε 10 νησιά, από τα 37 συνολικά στα οποία ο οργανισμός παρουσιάζει δράση, με στόχο να στηρίξει νέες γυναίκες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα, έχοντας καλωσορίσει, μέχρι σήμερα, 58 μωρά. Επισης, η εταιρία, αντιλαμβανόμενη τον διευρυμένο κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού και με γνώμονα την ουσιαστική στήριξη της περιφέρειας,  υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί ενέργειες κατασκευής αθλητικών υποδομών, σε συνεργασία με τον οργανισμό Σύμπλευση,  ταξιδεύοντας  στα μικρά, ακριτικά νησιά για να καλύψει  ανάγκες υποδομών, όπως εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, ανακατασκευές γηπέδων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

iroes

Απτά παραδείγματα αποτελούν η κατασκευή  νέου γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στον Άη Στράτη, η ανακατασκευή του πολυγηπέδου στην Κάσο, τα οποία, έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων των τελευταίων ετών, όπως η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς, η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη  Σίκινο αλλά και η κατασκευή των pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Υλοποίηση δράσεων που καλύπτουν έκτακτες και μή, ανάγκες 

Η στήριξη των παιδιών από την Kaizen Gaming, επεκτείνεται και πέρα από τα διαρκή προγράμματά της, με την υλοποίηση δράσεων που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, όπως για παράδειγμα αυτής που προέκυψε από την πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Η εταιρία, αφού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help  Ukraine, μερίμνησε για τη μεταφορά και φιλοξενία 100 παιδιών από την Ουκρανία, που διαμένουν σε προσφυγικές δομές στη χώρα μας, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τους έτσι την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ημέρες παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών.
 

TAGS: stoiximan