Μέτρα για τη βία στα γήπεδα

Πολύωρη συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είχε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν κάμερες μέσα και γύρω από τα γήπεδα, μέτρο για το οποίο πήραν έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Ο κ. Σανιδάς ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλλαμβάνονται τα άτομα που βρίσκονται στους πυρήνες των επεισοδίων και να συγκεντρώνονται στοιχεία ώστε να καταδικάζονται και να μην αφήνονται ελεύθερα.
Από την πλευρά του ο κ. Δημοσχάκης ζήτησε να σταματήσουν να μεταφέρονται οι οπαδοί με πούλμαν ανά την Ελλάδα και να εφαρμοστεί ο νόμος περί βίας στα γήπεδα.
Στα μέτρα της αστυνομίας περιλαμβάνονται, η είσοδος με ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο και η ίδρυση Υπηρεσίας αντιμετώπισης οργανωμένης αθλητικής βίας, που θα στελεχώνεται από αστυνομικούς οι οποίοι θα συλλέγουν στοιχεία και θα συντάσσουν προανακριτικές δικογραφίες.
Πηγή: skai.gr