Δίκη προπονητή ιστιοπλοϊας: Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση αναμένεται να ζητήσει το θύμα

Κεκλεισμένων των θυρών πρόκειται να ζητήσει η 21χρονη αθλήτρια ιστιοπλοϊας να διεξαχθεί η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον βιασμό που καταγγέλει ότι υπέστη, όταν ήταν ανήλικη, από τον προπονητή της. Η οικογένεια του θύματος έφτασε στο δικαστήριο ενωμένη, πιασμένοι χέρι με χέρι. 

Η συνήγορος της νεαρής αθλήτριας, που κατήγγειλε πριν από έναν χρόνο όσα υπέστη από τον άνθρωπο που την προπονούσε από τα 11 έως τα 14 χρόνια της στην ιστιοπλοϊα, σκοπεύει να επικαλεστεί όσα προβλέπονται στην Ποινική Δικονομία για την κατάργηση της δημοσιότητας της δίκης όταν αυτή αναμένεται να επιφέρει ψυχική ταλαιπωρία στο θύμα, στον ιδιωτικό ή οικογενειακό βίο του, και να αιτηθεί να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Για το αίτημα αποκλεισμού της δημοσιότητας το δικαστήριο, αφού ακούσει την θέση του εισαγγελέα και των διαδίκων, θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την παθούσα να φθάνει νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, τους γονείς και την αδελφή της, που προσήλθαν πιασμένοι χέρι-χέρι. Λίγο μετά προσήλθε και η κ. Σοφία Μπεκατώρου, η οποία στήριξε την αθλήτρια και της συμπαραστάθηκε ώστε να καταγγείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ