Μεσσηνίας: Προβληματισμοί στο «Σχέδιο συμφωνίας Εκκλησίας – Πολιτείας» pdf

Επιστολή προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με θέμα: Παρατηρήσεις και Προβληματισμοί στο “Σχέδιο υλοποίησης της συμφωνίας Εκκλησίας – Πολιτείας”, την οποία απέστειλε σήμερα στα Μ.Μ.Ε.

Ο Σεβασμιώτατος γνωστοποιεί σκέψεις και προβληματισμούς υπό του σχεδίου, το οποίο παρέδωσε ο Υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Διαλόγου.

Αναλυτικά η επιστολή

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν στο συνοδικό μέγαρο οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνέρχεται εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει το ακανθώδες ζήτημα της μισθοδοσίας του Κλήρου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σήμερα οι Ιεράρχες θα συζητήσουν επί της εισήγησης που θα πραγματοποιήσει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ενώ όπως συνηθίζεται θα προηγηθεί η εισηγητική ομιλία του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με τον πρόγραμμα, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων: α. Σισανίου και Σιατίστης, β. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, γ. Περιστερίου.
Πηγή: skai.gr