Μεγάλες υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε όλη τη χώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Σοβαρές ζημιές υπέστη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της παραλίας της Στούπας που καταπλακώθηκε από κατολίσθηση, σύμφωνα με το tharrosnews.gr

Εκτεταμένες καθιζήσεις και κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στο τοπικό οδικό δίκτυο στον Ταΰγετο, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης 2 χλμ. μετά την Αρτεμισία. 

Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σε άλλα η κυκλοφορία των οχημάτων είναι δυσχερής και επισφαλής.

Το χωριό της Αλαγονίας έχει αποκλειστεί μερικώς καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές το οδικό δίκτυο. Ο βασικός δρόμος πρόσβασης για την Καλαμάτα έχει καταρρεύσει και ο δεύτερος δρόμος παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Παράλληλα, παρατηρήθηκαν ρωγμές και σε κατοικίες.

Παρόμοια προβλήματα κατολισθήσεων και καθιζήσεων παρατηρήθηκαν και σε άλλα χωριά του Ταϋγέτου, Λαδά και Πηγές. 

Εν τω μεταξύ, κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και σήμερα στο Πλωμάρι της Λέσβου από τις δυνατές βροχές και πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν γεμίσει με μπάζα και χώματα. Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι προς φράγμα Σεγούντα και Άγιο Ελευθέριο στη Λέσβο. 

Στο πόδι βρίσκονται από τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Δεμενικών στην Πάτρα. Η συνεχής και καταρρακτώδης βροχή, είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση παραπόταμου της περιοχής με τα νερά να κατακλύζουν κεντρικές οδούς και να απειλούν σπίτια και επιχειρήσεις.

Στην περιοχή βρίσκεται σκαπτικό μηχάνημα για τον καθαρισμό της κοίτης προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κίνδυνος εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων.
 

Πηγή: skai.gr