Με...ραντεβού η αποκομιδή απορριμάτων στο Ηράκλειο Κρήτης

Με ραντεβού γίνεται πλέον η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πλατεία 18 'Αγγλων μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου στον Σταυρό της πόλης (Μεϊντάνι), στην οδό Μιλάτου, και στην οδό Μινωταύρου (Πάρκο Θεοτοκόπουλου).

Οι κάδοι, από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, έχουν απομακρυνθεί από την Σοφοκλή Βενιζέλου, αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή, η οποία καθημερινά γίνεται πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών και δημοτών που απολαμβάνουν τον περίπατο τους στο παραλιακό μέτωπο.

Οι εικόνες με τους υπερχειλισμένους κάδους και τις σακούλες έξω από αυτούς στις προαναφερθείσες περιοχές, αποτελούν πλέον παρελθόν, διασφαλίζοντας έτσι και καλύτερες συνθήκες υγιεινής.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, «το μέτρο της αποκομιδής με ραντεβού έχει αποδειχθεί επιτυχές μέχρι σήμερα, χάρη στην συνέπεια των δημοτών, οι οποίοι ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Είμαι βέβαιος ότι όπως συνέβη στον Σταυρό της πόλης, στην οδό Μιλάτου και στην οδό Μινωταύρου, οι περίοικοι και οι επαγγελματίες της πλατείας 18 'Αγγλων θα σεβαστούν το μέτρο και η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει προς το καλύτερο. Στην προσπάθειά μας να γίνει το Ηράκλειο μια πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή, η συνεργασία των πολιτών είναι απαραίτητη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, οι κάτοικοι θα μπορούν να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους τις προγραμματισμένες ώρες, κατά τις οποίες θα γίνεται η αποκομιδή, ενώ εναλλακτικά θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους πλησιέστερους κάδους.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το μέτρο των ραντεβού για τα οργανικά τους απορρίμματα, ενώ για τα ανακυκλώσιμα θα χρησιμοποιούν τους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.

Οι κάδοι απορριμμάτων που βρίσκονται στην οδό Μητσοτάκη θα παραμείνουν και παράλληλα θα ενισχυθούν ως προς την ανακύκλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ