Μεγάλη επιχείρηση Λιμενικού: Βρήκαν 1 τόνο κάνναβης, αξίας 6,7 εκατ. ευρώ (pics+vid)

Μετά από ευρεία επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα πρωινές ώρες της 8-10-2020 και στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας πλωτό περιπολικό σκάφος του Λ/Χ Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις (03) επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά,  να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας.

Στην προσπάθεια του περιπολικού σκάφους  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να προσεγγίσει το προαναφερόμενο σκάφος προκειμένου διενεργήσει έλεγχο, ο χειριστής αυτού ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα όμορες Λιμενικές Αρχές και ενεργοποιήθηκαν προσωπικό και μέσα αυτών, προς εντοπισμό του ύποπτου σκάφους το οποίο εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της 08-10-2020 ημιβυθισμένο, άνευ φορτίου και επιβαινόντων πλησίον Ακρ. Ταινάρου. Εντός αυτού υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που επακολούθησαν και κατόπιν συλλογής, αξιοποίησης και ανάλυσης στοιχείων από προσωπικό της ΔΙΔΙΝΑΛ σε συνεργασία με στελέχη γραφείων ασφαλείας λιμενικών αρχών Γυθείου  και Καλαμάτας, και τη συνδρομή ομάδας ΜΥΑ/ΛΣ, σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή πλησίον Ακρ. Ταίναρου, εντός Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα τα κάτωθι:

  • είκοσι (20) σάκοι ταξιδίου και οκτώ (08) διαφόρων τύπων συσκευασιών εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί πεντακόσια ενενήντα έξι δέματα (596) περιέχοντα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους οκτακοσίων δέκα κιλών και τριακοσίων πενήντα γραμμαρίων (810,350kg).  
  • τριάντα δύο (32) συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων κιλών και εννιακοσίων εξήντα γραμμαρίων (374,960kg). 

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ανωτέρω αναφερόμενης  ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Το σκάφος καθώς και προαναφερθείσα ποσότητα κατασχέθηκαν.  Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβαινόντων του ανωτέρω υπόπτου σκάφους. 

Μεσημβρινές ώρες της 11-10-2020 συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη έτερος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Πρωινές ώρες σήμερα, 13-10-2020, και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι δύο (02) άλλοι αλλοδαποί επιβαίνοντες σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας. 

Σχηματισθείς φάκελος δικογραφίας υπεβλήθη σε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου από το Λιμεναρχείο Γυθείου το οποίο διενήργησε την προανάκριση.

Πηγή: skai.gr