Mea culpa Διαμαντόπουλου για Μητσοτάκη: Αίσθηση καθοδήγησης, προστασίας ενός λαού ολόκληρου

Τη δική του συγγνώμη στον πρωθυπουργό εκφράζει ο συγγραφέας και καθηγητής πολιτικής επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος σε άρθρο του στο λογαριασμό του στο Facebook, μετά τους  χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρίση του κορωνοϊού. Το άρθρο έχει χαρακτηριστικό τίτλο: "Μια πολιτική γιγάντωση: Κυριάκος Μητσοτάκης". 

“Είχα μάλιστα το θράσος και την αμετροέπεια, προ των εκλογών του 2019, να πω στην Σία Κοσιώνη πως ο βέβαιος τότε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαμηλή ‘συναισθηματική νοημοσύνη’, δηλαδή μικρή ικανότητα ‘ενσυναίσθησης’” τονίζει ο καθηγητής.  

“Έχω διαβάσει αρκετή πολιτική ιστορία, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ελληνική. Έχω μελετήσει την πορεία και τη στάση σε κρίσιμες στιγμές πολλών πολιτικών ηγετών ανά την υφήλιο. Και όμως μεγαλείο, ηθική της ευθύνης, αίσθηση της συνείδησης του χρέους, ικανότητα ποδηγέτησης, καθοδήγησης, προστασίας ενός λαού ολόκληρου ελάχιστους είχα ‘συναντήσει’ που να αναδεικνύουν όλα αυτά όπως ο σημερινός πρωθυπουργός” αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος επανορθώνοντας.   

Διαβάστε το άρθρο αναλυτικά
 

 

 

Πηγή: skai.gr