Με ποδόσφαιρο ανοίγει η αυλαία των 28ων Ολυμπιακών

 
 
 
 
 
 
Με τους προκριματικούς του ποδοσφαίρου, ανοίγει, σήμερα, Τετάρτη, η αυλαία των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 6 το απόγευμα η Ολυμπιακή μας ομάδα των γυναικών θα αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο τις ΗΠΑ, ενώ το αντίστοιχο συγκρότημα των ανδρών θα αναμετρηθεί στις 8.30 το βράδυ με τη Νότιο Κορέα, στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.
Οι ενδιαφερόμενοι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μετακινηθούν πιο εύκολα και γρήγορα εάν διαλέξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και στις τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης) έχουν προβλεφθεί ειδικές Ολυμπιακές Γραμμές. Πιο συγκεκριμένα:
Στη Θεσσαλονίκη
Ολυμπιακή Γραμμή 1: Ν.Σ. Σταθμός -ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ολυμπιακή Γραμμή 2: Αλεξάνδρειο Μέλαθρο - ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ολυμπιακή Γραμμή 3: Αεροδρόμιο - ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ολυμπιακή Γραμμή 4: Σταθμός ΚΤΕΛ - ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ (γραμμή εξπρές)
Στο Βόλο
Ολυμπιακή Γραμμή 1: Κεντρική Αφετηρία «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.» - ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ολυμπιακή Γραμμή 2: Περιοχή ΚΤΕΟ (park & ride - χώρος στάθμευσης των οχημάτων και μετεπιβίβασης στα Αστικά Λεωφορεία) - ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Επίσης, πυκνώνουν τα δρομολόγια της Αστικής Γραμμής 2
Στο Ηράκλειο
Ολυμπιακή Γραμμή: Από την προβλήτα 4 και 5 του λιμανιού - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Στάδιο
Στην Πάτρα
Ολυμπιακή Γραμμή 1: Τριών Συμμάχων -ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ Στάδιο
Ολυμπιακή Γραμμή 2: Στάδιο «ΤΟΦΑΛΟΣ» ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ Στάδιο
Ετοιμότητα
Με μια προπόνηση έκλεισε το βράδυ της Τρίτης (10/8) η Ολυμπιακή μας ομάδα των ανδρών την προετοιμασία της για το Ολυμπιακό τουρνουά. Οι διεθνείς μας προπονήθηκαν στο γήπεδο «Χαριλάου» και ο Στράτος Αποστολάκης έβγαλε και τα τελευταία του συμπεράσματα για τον καταρτισμό της 11άδας εν όψει του εναρκτήριου παιχνιδιού με την Κορέα. Στα καθαρά αγωνιστικά της ομάδας, άγνωστη παραμένει ακόμα η 11αδά που θα παρατάξει ο Αποστολάκης. Πρώτα απ` όλα άγνωστο παραμένει ποιος θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια καθώς τόσο ο Αμπάρης, όσο και ο Γιάννου, διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Από κει και πέρα «παίζεται» η συμμετοχή και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, καθώς ο παίκτης λογικά θα είναι κουρασμένος από τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι για τα προκριματικά του Champions League. Ένα πιθανό σχήμα που μπορεί να παραταχθεί στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού τουρνουά είναι το εξής: Αμπάρης (Γιάννου), Βύντρα, Λαγός, Βάλλας, Μόρας (Καρυπίδης), Στολτίδης, Σαπάνης, Φωτάκης, Παπαδόπουλος και Αγρίτης.
Ο Στράτος Αποστολάκης εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος για την πρεμιέρα, καθώς πιστεύει πως η παρουσία του κόσμου σε συνδυασμό με την ετοιμότητα των παικτών του, μπορούν να αποτελέσουν βάσεις για ένα νικηφόρο ξεκίνημα. Tις σκέψεις των παικτών πριν απ` τη σέντρα αποκάλυψε χθες ο Mίλτος Σαπάνης, ο οποίος είναι ο ένας απ` τους τρεις παίκτες άνω των 23 ετών (οι άλλοι δύο είναι ο Στολτίδης και ο Nεμπεγλέρας) που έχει στην αποστολή ο Στράτος Aποστολάκης: «H συμμετοχή ενός αθλητή στους Oλυμπιακούς Aγώνες αποτελεί αναμφισβήτητα τη σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του. Για μας σημαίνει περισσότερα, από τη στιγμή που οι αγώνες διεξάγονται στην πατρίδα μας. Aνυπομονούμε να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο. Στο χέρι μας είναι να φέρουμε την ομάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. H κινητοποίηση των φιλάθλων είναι πολύ μεγάλη, με χαρά μάθαμε ότι τα εισιτήρια του αγώνα με την Kορέα εξαντλήθηκαν. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν με την παρουσία τους».
Oσον αφορά στον αγώνα με την Kορέα, ο Σαπάνης τόνισε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη στο παιχνίδι της πρεμιέρας, είναι ένα ματς που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την περαιτέρω πορεία μας. Eχουμε παρακολουθήσει την Kορέα και έχουμε εντοπίσει τα θετικά και αρνητικά σημεία της. O κ. Aποστολάκης μας έχει μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε». O ομοσπονδιακός τεχνικός δεν υπολογίζει στον Γιάννη Aμανατίδη, που έμεινε εκτός πλάνων λόγω σοβαρού τραυματισμού στο... παρά πέντε της προετοιμασίας. «Mας έχει στεναχωρήσει η απουσία του Γιάννη Aμανατίδη, ενός σπουδαίου παίκτη. Θέλαμε πολύ να τον έχουμε κοντά μας», είπε σχετικώς ο Σαπάνης. Kαταλήγοντας, μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Tα δυνατά μας στοιχεία είναι η πειθαρχία, η δίψα για διάκριση και η προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει. Eίμαστε ομάδα συνόλου».
Πηγή: skai.gr