Παρουσία περισσότερων από 5.000 πολιτών έγινε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, που είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας». 

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας, ο κ. Παπανικολάου παρουσίασε το όραμά του για την επόμενη τετραετία, ανέλυσε τα επιτεύγματα της τελευταίας πενταετίας και παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του. 

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η Γλυφάδα σήμερα είναι μια πόλη καλύτερη, με νέες υποδομές, με αναβαθμισμένες λειτουργίες, με καινούργιες δυνατότητες. 

Υπογράμμισε ότι όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στον απολογισμό της δημοτικής αρχής είναι έργα που ξεκίνησαν, οργανώθηκαν, μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν, κατασκευάστηκαν και σήμερα λειτουργούν, όλα μέσα στη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής.  
Παράλληλα, μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των δαπανών και το νοικοκύρεμα πολλών κομματιών της λειτουργίας του Δήμου, η δημοτική αρχή ενώ παρέλαβε το 2014 ταμειακά διαθέσιμα ύψους 12.5 εκατ. ευρώ, σήμερα τα έχει αυξήσει σε 22 εκατ. σχεδόν, ενώ όπως είχε δεσμευθεί μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 10% για όλους, κατά 50% για τους τρίτεκνους και τα μηδένισε για τους πολύτεκνους και τα ΑμεΑ.

Όπως ανέφερε ο  κ. Παπανικολάου, επιθυμία είναι να γίνουν τόσα και ακόμη περισσότερα, με εκείνον και το επιτελείο του να δηλώνουν αποφασισμένοι για αυτό . 

Παράλληλα πρόσθεσε πως σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί την απόφαση στις 26 Μαΐου να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την πόλη μας με έργα. 

Στη συνέχεια παρουσίασε τα τρία θεμέλια στα οποία στηρίζεται η προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή την τελευταία πενταετία και πάνω στα οποία πατάει για να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή.  
Πρώτο θεμέλιο, η ευθύνη που σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο είναι ευθύνη, για αυτόν και την ομάδα του να προχωρούν, να παίρνουν αποφάσεις, να μην λυγίζουν, να μην φοβούνται μπροστά στα τοπικά συμφέροντα. 

Όπως επεσήμανε μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα με ευθύνη προχώρησαν, δεν σταματήσαν μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Δεύτερο θεμέλιο, η συνέπεια. Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, συνέπεια σημαίνει αυτά για τα οποία έχεις δεσμευτεί να γίνονται πράξη.



Να μην βρίσκεις δικαιολογίες και αναβολές για να μην προχωράς. Όταν υπάρχει συνέπεια και ευθύνη μαζί, δημιουργείται ένα ακόμα ισχυρό δέσιμο ανάμεσά σε πολίτες και αυτοδιοίκηση κι αυτό είναι η εμπιστοσύνη.

Τρίτο θεμέλιο η αγάπη. αγάπη για την πόλη, για τον τόπο, για τις γειτονιές γιατί εκεί είναι οι μνήμες κι οι άνθρωποι.

Με αυτή την αγάπη προχώρησαν όλα αυτά τα χρόνια και δεν σταματήσαν ούτε στιγμή γιατί εδώ ζουν, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους , αγαπάνε αυτό τον τόπο, δεν θα σταματήσουν να τον υπηρετούν με αγάπη, διεμήνυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας.  

Ο κ. Παπανικολάου μίλησε και για το κουράγιο που έπαιρνε ο ίδιος και η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια από τους Γλυφαδιώτες, δίνοντας ορισμένα παραδείγματα από τα προσωπικά του βιώματα με χαρακτηριστικό το ότι όταν η πίεση και η ένταση ήταν τεράστια,η επιβράβευση ερχόταν κατευθείαν από το στόμα των πολιτών και του έδινε δύναμη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Παπανικολάου, αυτός και η ομάδα του «έσπασαν αυγά» και για αυτό και έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Ταυτόχρονα  δεσμεύθηκε να συνεχίσει με νέες ασφαλτοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις, με νέα πεζοδρόμια, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας.

Δεσμεύθηκε επίσης για νέες υποδομές σε όλη την πόλη, με αναπλάσεις, χώρους στάθμευσης, καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις, με νέους πεζόδρομους, νέους ποδηλατόδρομους και νέους χώρους αναψυχής και στην παραλία και στο βουνό, στους πρόποδες του Υμηττού.

Αναλύοντας το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, μίλησε επίσης για την Εσπλανάδα που θα ενώνει την παραλία με το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, για νέο δημοτικό ωδείο, για την αξιοποίηση των ιαματικών νερών που ανακαλύφθηκαν και πιστοποιήθηκαν στην Αιξωνή και πολλά ακόμα.

Υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία με την Πολιτεία σε θέματα όπως η ενίσχυση της ασφάλειας, η κατασκευή δημοτικού γηροκομείου, η επέκταση του Μετρό στη Γλυφάδα, η αλλαγή της χάραξης του Τραμ, κ.ά.  

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Παπανικολάου ζήτησε μια ισχυρή, πλατιά εντολή στις 26 Μαΐου και δεσμεύθηκε ότι «δεν θα υπάρξει ημέρα χωρίς πάλη για να γίνει η πόλη καλύτερη. Με ευθύνη, με αγάπη, με συνέπεια..

Πηγή: skai.gr