Σύνταγμα: Με ελληνικές σημαίες και το σταυρό στο χέρι συγκεντρώθηκαν αντιεμβολιαστές -Επεισόδια (φωτο)

Με ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πανό που γράφουν συνθήματα όπως «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον» στα χέρια συγκεντρώθηκαν οι πολίτες που είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα.

Αίτημα τους «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε» όπως άλλωστε έγραφαν και στο κάλεσμά τους. Στο μεταξύ σημειώθηκε ένταση μεταξύ αντιεμβολιαστών και αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν δύο άτομα, ενώ επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο.

 

Επίσης, σημειώθηκαν επεισόδια με τα ΜΑΤ να χρησιμοποιούν την «αύρα» και χημικά για να τους απομακρύνουν. Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

 

Πηγή: skai.gr