Κλείσιμο

Με την έγκριση Βαρθολομαίου ξεκινούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκινούν οι διαδικασίες στην Εκκλησία της Κρήτης για την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, εξαιτίας των χρονίων σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να ορίσει τρεις γιατρούς οι οποίοι θα αποφανθούν για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης:

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, σε Συνοδική Συνεδρία, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης, τη συζήτηση και λήψη Απόφασης, για ενεργοποίηση ή μη, των όσων ορίζονται στο άρθρο 39, παράγραφος 2, του Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», ως προς το Πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής μας Συνόδου, εξ αιτίας των χρονίων σοβαρών προβλημάτων της υγείας του.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αναγνωρίζει και τιμά στο ακέραιο το Πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της κ. Ειρηναίου, ως Ποιμένα και Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης.

Θεωρεί όμως ότι, οι ανεφερθείσες συγκυρίες και τα μη αναστρέψιμα μέχρι τώρα δεδομένα της υγείας του, οδηγούν ομόφωνα την Ιερά Σύνοδο να επιληφθεί για το θέμα αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος με βάση το παραπάνω άρθρο του Καταστατικού Χάρτου, αποφάσισε να ορίσει τρεις (3) ιατρούς εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα αποφανθούν για τα κατά Νόμον περαιτέρω προβλεπόμενα.

Η ομόφωνη Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης έλαβε και την ευλογία, την έγκριση και την συγκατάθεση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.»

Πηγή: skai.gr