Ο επιστήθιος φίλος του Παύλου Φύσσα που έζησε τα γεγονότα που προηγήθηκαν, αλλά και εκείνα που ακολούθησαν τη δολοφονία του, εξετάζεται ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία και σήμερα επικεντρώνεται στις συνθήκες της δολοφονίας στο Κερατσίνι που αποτέλεσε και την κορωνίδα στην εγκληματική δράση της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης.

Με απειλούσαν μετά τη δολοφονία του Παύλου. Μου έλεγαν στο τηλέφωνο. "Είσαι ο επόμενος . Θα σε σκοτώσουμε" κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής. Ο μάρτυρας, μάλιστα, υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές απο Χρυσαυγίτες και τον περασμένο Σεπτέμβριο , την ημέρα που πήγε να ψηφίσει.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε απειληθεί;
Μάρτυρας: Έχω απειληθεί μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Για δυο μήνες με έπαιρναν τηλέφωνο από απόκρυψη αριθμού. Μια αντρική φωνή μου έλεγε "εσύ είσαι ο επόμενος, θα σε σκοτώσουμε".
Πολ. Αγωγή: Το είχατε καταγγείλει;
Μάρτυρας: Ναι το είχα καταγγείλει και μου είπαν να ζητήσω προστασία. Και τώρα πρόσφατα στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου με απείλησαν έξω από το εκλογικό κέντρο.

Ο κ. Μελαχρινόπουλος αναφερόμενος στην βραδιά της δολοφονίας έκανε λόγο για "οργανωμένο σχέδιο" καθώς γινόταν επίθεση απο συγκεκριμένες ομάδες." Προσπαθούσαν να μας αποδυναμώσουν τον Παύλο και εμάς για να έρθει μετά ο Ρουπακιάς και να τον δολοφονήσει . Αυτοί που χτυπούσαν τα πόδια ήθελαν να εμψυχώσουν τους άλλους και να φοβίσουν εμάς" είπε, και τόνισε ότι εκείνο το βράδυ μετά των προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα είδε τον Ρουπακιά "να είναι απαθής, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα".

Όσο για το ρόλο της αστυνομίας, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός πως "οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έκαναν τίποτα" για να αποτρέψουν το κακό και πως πλησίασαν μόνο όταν ο Παύλος χτυπήθηκε από τον Ρουπακιά. " Αν δεν είχε έρθει το περιπολικό ο Ρουπακιάς θα μπορούσε να είχε φύγει", υπογράμμισε.
Πολιτική Αγωγή: Τι αίσθημα σας προκάλεσε αυτή η ομάδα εκείνο το βράδυ με αυτά τα οποία φόραγε και κράταγε;
Μάρτυρας: Ένιωσα φόβο

Σύμφωνα με τον μάρτυρα όταν πλέον κυνηγημένοι έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, είδε το ασημί αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά –ο οποίος νωρίτερα τους είχε ρωτήσει ποια είναι η οδός Κεφαλληνίας- να μπαίνει ανάποδα στον δρόμο και να σταματά. Πρόσθεσε μάλιστα, πως όταν ο Ρουπακιάς τους ρώτησε για την οδό Κεφαλληνίας, στο αυτοκίνητο επέβαιναν στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Όπως κατέθεσε, οι συγκεντρωμένοι με έντονο ποδοβολητό και οχλαγωγία προσπαθούσαν να τους τρομάξουν και ανά ομάδες των 5 ή 6 τους έκαναν επιθέσεις. Τον ίδιο, όπως είπε, τον χτύπησε κάποιος πισώπλατα στα πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. «Οι συγκεντρωμένοι ήταν στην τσίτα. Χτύπαγαν έντονα τα πόδια τους, σαν να ήθελαν να εμψυχώσουν τους 5-6 που έρχονταν να μας χτυπήσουν. Ο Παύλος δέχτηκε δύο φορές επίθεση από αυτές τις ομάδες».

Ο Μελαχρινόπουλος κατέθεσε πως είδε τον Ρουπακιά να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πηγαίνει κατευθείαν πάνω στον Παύλο Φύσσα. «Έπεσε πάνω του, δεν προηγήθηκε κάτι μεταξύ τους, δεν τον είδα να κρατάει κάτι, όμως είδα την κίνηση σαν να τον μαχαιρώνει, δύο φορές. Οι άλλοι είχαν κάνει χώρο στον Ρουπακιά. Ήταν σαν να έχουν κάνει ένα κλοιό στον Φύσσα για να μην πάω εγώ κι ο άλλος φίλος μας να τον βοηθήσουμε».

Από την αρχή της κατάθεσης η πρόεδρος επεσήμανε στον Δημήτρη Μελαχρινόπουλο πως στις τέσσερις καταθέσεις (σ.σ. δύο στο αστυνομικό τμήμα, μία στην ανακρίτρια Πειραιά και άλλη μία στην Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια) υπάρχουν διαφοροποιήσεις και προσθήκες από τη μία στην άλλη. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας ήταν ψυχολογικά πολύ φορτισμένος και σε σύγχυση και πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η ουσία. «Είχα χάσει τον φίλο μου. Είχαν σκοτώσει τον Παύλο».

Ο μάρτυρας δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την εισαγγελέα έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία του ανέφερε: «βλέπω ότι και σήμερα είστε σε σύγχυση» και του επεσήμανε ότι αρχικά είχε υποστηρίξει ότι στο Κοράλλι έγινε λογομαχία μεταξύ της παρέας Φύσσα και των δύο θαμώνων. Του ανέφερε επίσης ότι στο σήμερα υποστηρίζει ότι η δολοφονία ήταν οργανωμένη ενώ στις ανακριτικές καταθέσεις του απέδωσε το συμβάν στη λογομαχία στο Κοράλλι. Ο μάρτυρας απάντησε ότι είναι ταραγμένος γιατί ξαναβιώνει όλη την οδυνηρή γι αυτόν ιστορία και ότι πλέον θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα από ό,τι τη στιγμή που βρισκόταν σοκαρισμένος, με μαχαιρωμένο τον φίλο του.

Έντονο φραστικό επεισόδιο 

Λίγα λεπτά αργότερα, στο περιθώριο της δίκης, ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στη μητέρα του Παύλου Φύσσα και δύο συζύγους κατηγορουμένων.

Η Μάγδα Φύσσα έχασε την ψυχραιμία της όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τις δύο γυναίκες.

Ακολούθησαν φωνές και εκτοξεύτηκαν κατάρες με την μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού να διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχει πρόνοια από την αστυνομία να μην συναντιέται με πρόσωπα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων που επιδεικνύουν προκλητική συμπεριφορά.

"Εύχομαι μια μέρα να πιάσουν οι κατάρες μου για τους δολοφόνους του παιδιού μου", φώναξε καθώς απομακρυνόταν η Μάγδα Φύσσα. Μάλιστα, συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε την παρέμβαση της προέδρου ώστε "να μην προκαλείται , τουλάχιστον , η μητέρα του Παύλου Φύσσα". "Αυτό είναι αυτονόητο" σχολίασε συνήγορος υπεράσπισης και η πρόεδρος πρόσθεσε ότι κανένας δεν πρέπει να προκαλείται. 

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Πέμπτη με την εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr