Μαζική έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου-Το ωράριο των καταστημάτων

Συνεχίζεται κανονικά η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διυλιστηριών Ασπροπύργου είναι αυξημένη, ενώ έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα από την τροχαία στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων. 

Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, δεν θα επιτρέπεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Το ίδιο αυξημένη είναι η κίνηση και στα μεγάλα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
 
Το λιμενικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Από τα λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι πλοίων από τη Ραφήνα 7 και από το Λαύριο 3.
 
Χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορα νησιά του Αιγαίου, των Κυκλάδων και την Κρήτη 11.820 επιβάτες και 1330 οχήματα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 5.062 επιβάτες και 796 ΙΧ.
 
Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 7 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 3.630 επιβάτες με 869 ΙΧ οχήματα.
 
Από το Λαύριο αναχώρησαν 5 πλοία με 1.250 επιβάτες συνολικά και 351 ΙΧ.

Το ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτή όλη την Κυριακή, έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, θα είναι η αγορά του καταναλωτή στον Ρέντη. 

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα είναι ανοιχτή και η Βαρβάκειος ψαραγορά. Οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτοί έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας για να διαθέσουν την παραδοσιακή λαγάνα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ