Μαθητικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια

Ένταση επικρατεί στον μαθητικό χώρο για τις καταλήψεις για την Μακεδονία, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε 8 σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια κόντρα σε αυτές τις καταλήψεις. «Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας».

Στην ίδια συγκέντρωση καλεί και το «BLOCO Μαθητών- Μαθητριών». «Η γνήσια αγάπη για την πατρίδα και οι μάχες για ελευθερία δεν έχουν σχέση με τις αξίες της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αντιληφθούμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι οι τύποι με την σβάστικα καπηλεύονται διαχρονικά την έννοια του πατριωτισμού, ενώ αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της χώρας», τονίζει η ανακοίνωση του «BLOCO Μαθητών- Μαθητριών».