Μαστοράκου σε ΣΚΑΪ: Καταγγελίες από γιατρούς για πλαστά πιστοποιητικά -τεστ -Ταρίφα 100-200 ευρώ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και υγειονομικών για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολισμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής rapid και μοριακά τεστ νόσησης.

Για οργανωμένη συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών και ομάδα/ες που ασκούν πιέσεις έκανε λόγο η Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη.

Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνεπειες έχει αυτό. 

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς. Μάλιστα αναφέρθηκε σε «ταρίφα» 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού. 

«Εχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους για αυτές τις καταγγελίες και αναφορές.

«Υπάρχουν αναφορές οτι δηλώνουν ψευδώς οτι έχουν νοσήσει, υπάρχουν καταγγελίες για να μην κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε επίσης νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται πλεόν ο φάκελος με τους μαϊμού εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Μάλιστα στο στόχαστρο των αρχών, δεν βρίσκεται μόνο η διοικητική υπάλληλος στο κέντρο υγείας Παλαμά που οργάνωσε την κομπίνα, αλλά και όσοι πήραν το πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν 

«Η ΕΔΕ συνεχίζεται και με τους υπόλοιπους υπαλλήλους για να μας δείξουν ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτήν την ιστορία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων φαίνεται να έχει ομολογήσει» ανέφερε ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Φώτης Σερέτης.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Η διοικητική υπάλληλος κλήθηκε να βοηθήσει στο εμβολιαστικό τμήμα του Παλαμά, τον Ιούλιο.. Τότε ξεκινά να πηγαίνει στο κέντρο υγείας ακόμη και απογεύματα για να διεκπεραιώσει -όπως ισχυριζόταν κάποιες εκκρεμότητες. Αυτό που έκανε όμως στην πραγματικότητα.... ήταν να χρησιμοποιεί το τάμπλετ με τους κωδικούς άλλων υγειονομικών, και έτσι να πιστοποιεί τον εμβολιασμό σε όποιον ήθελε, χωρίς ασφαλώς να γίνεται το εμβόλιο. Το στοιχείο, που στην ουσία την πρόδωσε ήταν ότι δεν είχε την δυνατότητα σφράγισης του εγγράφου.

«Όλοι τη γνωρίζαμε και μπήκε στα εμβόλια τον τελευταίο καιρό για να αναπληρώσει κάποιες άδειες» είπε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Σπανιας Αριστοτέλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται μεταξύ άλλων πρόσωπα από το στενό περιβάλλον και συγγενείς της διοικητικής υπαλλήλου. Στον φάκελο του εισαγγελέα περιλαμβάνονται έως τώρα 33 πρόσωπα, ενώ δόσεις εμμβολιασμού που έχουν ταυτοποιηθεί ώς υποπτες είναι 44.

Στο κέντρο Υγείας Παλαμά, έχουν πραγματοποιηθεί 31.000 εμβολιασμοί. Η ιδιαιτερότητα του κέντρου είναι πως γινόταν εμβολιασμός με Pfizer και γιαυτό υπήρχε αυξημένη ζήτηση.

Πηγή: skai.gr