Μάνος στον ΣΚΑΪ 100,3: Δικαίωμα των καταστηματαρχών να λειτουργούν τις Κυριακές

Η εταιρεία Jumbo αποφάσισε να προχωρήσει σε άνοιγμα των καταστημάτων της όλες τις Κυριακές, κάτι που έφερε αντιδράσεις, ωστόσο όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ 100,3 «καλά έκανε».

Επικαλούμενη το νόμο ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι σε Πιερία και Πρέβεζα μπορεί νόμιμα να λειτουργήσει όλες τις Κυριακές, όπως ανέφερε και ο πρώην υπουργός.

«Η επιλογή να λειτουργήσει μια επιχείρηση Κυριακή είναι στοιχειώδης ελευθερία του επιχειρηματία», προσέθεσε ο κ. Μάνος. Όπως, μάλιστα, είπε πολλά καταστήματα είναι ανοικτά Κυριακές, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, όμως εκεί δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

«Μας έχει κολλήσει η ιδέα ότι τα καταστήματα δεν πρέπει να λειτουργούν την Κυριακή», είπε στη συνέχεια ο κ. Μάνος υποστηρίζοντας ότι αν οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν αν λειτουργήσουν Κυριακή ή θα εξυπηρετήσουν την πελατεία τους, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν όπως προβλέπεται από το νόμο και θα παίρνουν ρεπό άλλες μέρες εντός της εβδομάδας, όπως δικαιούνται.
 

Πηγή: skai.gr