Δεκάδες οδηγοί φορτηγών βρίσκονται εγκλωβισμένοι με τα οχήματά τους στα διόδια των Μαλγάρων, από το απόγευμα της Δευτέρας (24/1). Ο λόγος, είναι η  προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών βάρους άνω του 3,5 τόνων και των λεωφορείων, που ανακοίνωσε από χθες η Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση αφορά στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου (Ημαθία) και έχει κάνει… έξαλλους τους οδηγούς φορτηγών, καθώς, όπως διερωτάται, μιλώντας στο GRTimes ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, «είναι δυνατόν να χιόνισε στην Αθήνα και να έκλεισε ο δρόμος 500 χιλιόμετρα μακριά, στη Θεσσαλονίκη;».

Όπως προσθέτει ο εκπρόσωπος των οδηγών φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδας, «όλοι οι οδηγοί είναι έξαλλοι. Βρίσκονται τόσες ώρες εγκλωβισμένοι και, πιστέψτε με, βρίζουν. Είναι να απορεί κανείς με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Στο εξωτερικό χιονίζει συνέχεια και πολύ, όχι για λίγες ώρες. Δεν βλέπει κανείς πως λειτουργούν εκεί; Εκπλήσσομαι και απορώ»…

Σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη, στα διόδια των Μαλγάρων βρίσκονται και ξένοι οδηγοί εγκλωβισμένοι. «Όλοι τους, πέραν του ότι αναρωτιούνται πώς γίνεται να έκλεισε ο δρόμος εδώ, ενώ χιονίζει αλλού, μας κοροϊδεύουν και παράλληλα απορούν». Ακόμη, όπως υπογραμμίζει, «τα φορτηγά θα έπρεπε να πάνε τουλάχιστον έξω από την Αθήνα και να τροφοδοτήσουν την αγορά, τις εταιρείες και τα νοσοκομεία. Αντ’αυτού, άφησαν τους συναδέλφους μας να κάθονται τόσες ώρες μέσα στο κρύο».

«Περιμέναμε την κακοκαιρία, πού είναι οι αλατιέρες; Τα εκχιονιστικά;»

«Στην Αθήνα, έγιναν αίσχη», όπως λέει ο κ. Κενανίδης. «Ο φόβος που διακατέχει πάντα τις υπηρεσίες, που δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν μία έκτακτη κατάσταση που συμβαίνει κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες του εξωτερικού για μήνες και όχι για λίγες ώρες όπως εδώ, μας εξέθεσε και πάλι. Είμασταν ξανά απροετοίμαστοι», συμπληρώνει.

Και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «ευθύνες γι’ αυτό έχει και η εταιρεία διαχείρισης Αττική Οδός, αλλά και η Πολιτική Προστασία με την Αστυνομία». Όπως λέει ο κ. Κενανίδης, θα έπρεπε να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, ενώ αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα, σημειώνει ότι «αφού περιμέναμε την κακοκαιρία, πού ήταν οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα»;

«Είναι παράλογα όσα γίνονται…», καταλήγει.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις