Μαίνονται πέντε μέτωπα

Μαίνονται πέντε μέτωπα
Μαίνονται πέντε μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα.

Στην Κοζάνη η φωτιά εξακολουθεί να καίει πευκοδάσος και από το Βελβεντό έχει επεκταθεί στον νομό Πιερίας, στη περιοχή Φτέρη.

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην περιοχή Αμάραντος στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, στο νομό Φλώρινας, σε Πρέσπες και Κρυσταλλοπηγή, στη Χίο στο δήμο Αμανής και στη Μεσσηνία στο δήμο Νέστορος.

Σε ύφεση τα μέτωπα στην Αχαΐα, στους δήμους Αιγίου, Διακοφτού και Ακράτας.

Εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε και στο Μανιάκι Μεσσηνίας.

Δύο άτομα, ένας 26χρονος και μία 70χρονη ανακρίνονται από την πυροσβεστική υπηρεσία Αιγίου, για τυχόν εμπλοκή τους στις φωτιές που ξέσπασαν στα Κουνινά στις αρχές της εβδομάδας και στη Μαμουσιά στα τέλη Ιουνίου.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 στους Θρακομακεδόνες, και σβήστηκε αφού έκαψε περίπου ενάμισι στρέμμα.

Ο δήμαρχος Ευθύμιος Οικονόμου κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ότι χθες το βράδυ έγινε προσπάθεια εμπρησμού στην περιοχή, που ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή.

Όπως είπε, ο οδηγός λεωφορείου εντόπισε μπουφάν εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό που ανεφλέγη κάτω από πεύκο. Επενέβησαν αμέσως οι δυνάμεις που περιπολούν επί 24ωρου βάσης στους Θρακομακεδόνες και η φωτιά δεν πήρε έκταση.

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Λέσβου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου.
Πηγή: skai.gr