Μαίνεται η ένταση

Άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τους κρατούμενους των φυλακών Μαλανδρίνου προκειμένου να επιστρέψουν στα κελιά τους.
Περισσότεροι από 100 βαρυποινίτες παραμένουν στην ταράτσα του κτιρίου, παρά τη βροχή.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και περίπου 60 κρατούμενοι στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ωστόσο, μετά από διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα, τον διευθυντή των φυλακών και την αστυνομία, έληξε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης η στάση.

Εξήντα περίπου κρατούμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα των φυλακών, ζητώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης. Βασικό αίτημά τους ήταν η αποσυμφόρηση των φυλακών της Αλικαρνασσού.

Μετά από διαβεβαιώσεις ότι 30 κρατούμενοι θα μεταχθούν σε άλλες φυλακές σταμάτησαν τη στάση και επέστρεψαν στα κελιά τους.

Στο μεταξύ στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου το μεσημέρι της Τετάρτης, οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να πάρουν συσσίτιο. 

Η ηρεμία αποκαθίσταται τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο επιχείρησε και εξάντλησε με συνέπεια και ευθύνη τα περιθώρια διαλόγου. Επανέλαβε ότι η πολιτεία δε διαπραγματεύεται την κατάργηση του σωφρονιστικού συστήματος ούτε των δικαστικών αποφάσεων και της δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παναγιώτης Πανούρης, εκτίμησε ότι τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενούν καθώς βελτιώνονται όπως είπε οι συνθήκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις φυλακές, όπως οι χώροι διαβίωσης και η έλλειψη προσωπικού.
Παράλληλά ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία οι φυλακές Δομοκού.
Πηγή: skai.gr