Λουκέτα σε μπαρ σε Κηφισιά, Βόλο και Λάρισα για αυτοσχέδια πάρτυ με ποτά

Λίγο μετά τις 11 περίπου 400 άτομα αψηφώντας τις απαγορεύσεις συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή  και έστησαν αυτοσχέδιο πάρτι με μπίρες και ποτά.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν το πάρτι με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και μπουκάλια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με χρήση χημικών, και οι νεαροί εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους. Η μάχη κράτησε για περισσότερη από μια ώρα με την ηρεμία στην περιοχή να επανέρχεται μετά τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές. 

Ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σχολιάζοντας το περιστατικό είπε: «Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζει ότι έχει τελειώσει το θέμα. Άντε να ιχνηλατήσει κανείς όλο αυτό που έγινε χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή.»

Εικόνες συγχρωτισμού καταγράφηκαν και στην Κηφισιά. Γνωστό μπαρ της περιοχής άνοιξε τις πύλες του και προσέφερε take away κοκτέιλς. Μέσα σε λίγη ώρα το μαγαζί γέμισε με κόσμο καθώς όσοι παραλάμβαναν την παραγγελία τους κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο. Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας το πλήθος διαλύθηκε, ενώ μπήκε λουκέτο στο κατάστημα. 

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ - Πρόεδρος ΕΕΕΘ, Αναστασία Κοτανίδου είπε: «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και ότι μπορούν να κάνουν πάρτι και όλα αυτά που είδαμε. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.» 

Παρόμοια σκηνικά έλαβαν χώρα και στο Βόλο. Εκατοντάδες κάτοικοι του Βόλου με ποτά στα χέρια γέμισαν τα στενά της συνοικίας των Παλαιών το βράδυ της Δευτέρας. Αιτία του συνωστισμού τα εγκαίνια καταστήματος με take away ποτά. Η συγκεκριμένη κατάσταση προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας. 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τα περιστατικά είπε πως «η εικόνα από καφέ μπαρ κυρίως της περιφέρειας να παίζουν μουσική στη διαπασών και να σερβίρουν -με την επίφαση του take away ποτά, χωρίς αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, η εικόνα αυτή μας «προσβάλλει βάναυσα όλους μας.» 

Στη Λάρισα, επίσης, τρείς ιδιοκτήτες καφέ μπαρ κατέληξαν στα κρατητήρια όταν βρέθηκαν να σερβίρουν ποτά σε πελάτες που παρέμειναν έξω από τα καταστήματα.
 

Πηγή: skai.gr