Lockdown: Γεμάτα κόσμο τα σούπερ μάρκετ και τα... κομμωτήρια

Έξω από σούπερμαρκετ στην περιοχή της Δάφνης οι καταναλωτές έχουν σχηματίσει τεράστια ουρά προκειμένου να εφοδιαστούν για τις ημέρες του lockown που ξεκίνησε από σήμερα. 

Πρόκειται για περίπου 40 – 50 άτομα. 

Έντονη κίνηση υπήρχε και σε λαϊκές αγορές καθώς και σε κομμωτήρια. 

Οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως όσο διαρκεί το λοκνταουν θα μειωθεί η κίνηση και ο τζίρος τους. 

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών καταγράφηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αττική. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.   
   
Το σύστημα του Κέντρου κατέγραψε συμφόρηση ακόμα και σε σημεία που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση. Πρόκειται για την Χαμοστέρνας από την Πειραιώς μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού, την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Οδό σε όλο της το μήκος.   
   
Κατ' εντολή του περιφερειάρχη Αττικής έγιναν όλες οι απαραίτητες επεμβάσεις εφαρμόζοντας έκτακτα προγράμματα υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου στους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ παράλληλα το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας βρισκόταν σε Διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την διεύθυνση τροχαίας Αττικής, προκειμένου να μείωση στο ελάχιστο την ταλαιπωρία των οδηγών.

Η Ερμού «πλημμύρισε» από κόσμο που βγήκε για τα τελευταία ψώνια πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν φωτογραφίες από τον κατάμεστο εμπορικό πεζόδρομο της Αθήνας.   

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μέχρι τις 3:30 μ.μ της Παρασκευής κατέγραψε μεσοσταθμική αύξηση του τζίρου της τάξης του 20%, στα καταστήματα του κέντρου.   

Πηγή: skai.gr