Λεπτό προς λεπτό οι συγκεντρώσεις και η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με τη μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο που κατέληξε μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, κορυφώνονται οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 8 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και έκλεισαν περίπου στις 13.00. 

Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου και κατευθύνθηκαν προς την Αμερικανική Πρεσβεία. 

Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν κανονικά μετά από την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα συγκεντρωμένων δεν επέτρεψε την είσοδο της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής στον προαύλιο χώρο για να καταθέσει στεφάνι. Παράλληλα, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 48ης επετείου της εξέγερσης κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, το πρωί της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου 2021. Ομάδες φοιτητών, οι οποίοι είχαν φράξει την είσοδο, διαπληκτίστηκαν προσπαθώντας να εμποδίσουν βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτίσουν φόρο τιμής. 

Παρακαλώ περιμένετε...