Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση - Με Rafale για πρώτη φορά

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.15 η η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Η σημερινή ημέρα μας εμπνέει και μας εμψυχώνει για να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία, τόνισε μετά το πέρας της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι αντλούμε έμπνευση από το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘21 και οφείλουμε α παλέψουμε για να νικήσουμε τις προκλήσεις με τους συμμάχους μας.

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας άνοιξαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου και ακολουθησε μεικτό τμημα διασωστών ενώ στον αττικό ουρανό έκανε την εμφάνιση του το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755 συνοδευόμενο από αεροσκάφος F-16.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, ακολούθησε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κατά τη διάρκεια παρέλασης αντιπροσωπευτικά μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα διέλθουν μπροστά από το χώρο διεξαγωγής της στην πλατεία Συντάγματος ενώ στον αττικό ουρανό θα πετάξουν σχηματισμοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαφόρων τύπων των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προηγουμένως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρωικών πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια η Πρόεδρος επιθεώρησε το μεικτό τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθως χαιρέτισε την παρευρισκόμενη πολιτική, θρησκευτική, δικαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Πηγή: skai.gr