Ληστεία με καλάσνικοφ στη Μητροπόλεως: Συνελήφθη ο ένας εκ των δύο δραστών-Ήταν βαριά οπλισμένος

Στην σύλληψη ενός εκ των δυο ατόμων που συμμετείχαν σε ληστεία τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, προχώρησαν οι αρχές.

Η ληστεία έλαβε χώρα στις 14 Σεπτέμβρη, όπου δυο άτομα εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλου - και συγκεκριμένα καλάσνικοφ-  αφαίρεσαν άγνωστο ποσό και διέφυγαν.

Στο σημείο είχαν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, επι της Κατεχάκη στο ρεύμα προς Κηφισίας καθώς κατέβαινε απο ταξί.

Πρόκεται για 33χρονο ημεδαπό δραπέτη,  ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Μάλιστα κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

 

Πηγή: skai.gr