Τρεις συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, υπηκόων τρίτων χωρών

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 22, 45 και 55 ετών, προέβησαν τα στελέχη της λιμενικής Αρχής Καλύμνου, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, για παραβάσεις των νόμων περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας, κατ' επάγγελμα και κερδοσκοπία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής-αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ελέγχων σε λιμένα της Καλύμνου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι προέρχονταν από το ΚΥΤ της Λέρου με σκοπό να μεταβούν στον Πειραιά και εν συνεχεία σε ευρωπαϊκές χώρες.

Από το προανακριτικό υλικό της λιμενικής Αρχής Καλύμνου προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα δύο ακόμη αλλοδαπών, του 45χρονου και του 55χρονου, που διέμεναν στην Αθήνα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διενεργήθηκαν έρευνες σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατάστημα και διαμέρισμα.

Συγκεκριμένα, αρχικά διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε ο 45χρονος να κατέχει δύο δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κατάστημα, συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος του ανωτέρω καταστήματος, να κατέχει δέκα διαβατήρια, πέντε ταυτότητες και πέντε διπλώματα οδήγησης, όλα διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης βρέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο tablet και ένας φορητός υπολογιστής (laptop).

Τέλος, διενεργήθηκε και νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 55χρονου, όπου εντοπίστηκαν 13 δελτία ταυτότητας, ένα δίπλωμα οδήγησης, όλα διαφόρων χωρών, καθώς και ένα πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από τη λιμενική Αρχή Ραφήνας και πρόκειται να αποσταλούν στη ΔΕΕ για περεταίρω διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο ανακριτή της Κω.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ