Όπου φύγει- φύγει... από το λιμάνι του Πειραιά: Η πρώτη μεγάλη έξοδος των Αθηναίων στη μετά κορωνοϊό εποχή (vid)

Όπου φύγει- φύγει... από το λιμάνι του Πειραιά: Η πρώτη μεγάλη έξοδος των Αθηναίων στη μετά κορωνοϊό εποχή (vid)

Η πρώτη μεγάλη έξοδος των Αθηναίων, στη μετά κορωνοιό εποχή, έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από νωρίς πλήθος κόσμου, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, βρέθηκαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προκειμένου να αναχωρήσουν για τα νησιά.

Όπως αποτυπώνει η κάμερα του ΣΚΑΙ οι ταξιδιώτες προσπαθούν να προσαρμόσουν το ταξίδι τους στα νέα δεδομένα. Φορώντας μάσκες και έχοντας συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια περιμένoυν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Άρδην διαφορετικό είναι το σκηνικό των διακοπών αλλά και οι συνθήκες ταξιδιών φέτος λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας

Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά τα πλοία ο  μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών έχει αυξηθεί στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες, ενώ για όσα διαθέτουν, στο 65%. 
Επίσης, αυξήθηκε σε δύο το όριο των ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το όριο των τεσσάρων ατόμων εάν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με συνοδό.

Οι επιβάτες να βρίσκονται νωρίτερα στις προβλήτες του λιμανιού λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν το θερμομετρηθούν το ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα.

Πηγή: skai.gr