Τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν μέχρι σήμερα οι έλεγχοι στους χώρους εστίασης κατήγγειλε ο σεφ και επιχειρηματίας Λευτέρης Λαζάρου. Ο καταξιωμένος σεφ πρότεινε ο έλεγχος των καταστημάτων να μη γίνεται από πολλά άτομα καθώς έτσι ενημερώνονται και τα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «SocialNet» του Φώτη Καρύδα, υπογράμμισε ότι η παράβαση μπορεί να πιστοποιηθεί με μία φωτογραφία και έναν μάρτυρα, και υπογράμμισε το θέμα της «ατομικής ευθύνης» στο άνοιγμα του τουρισμού.   

«Η επανεκκίνηση θα είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να βάλουμε πολύ… νερό στο κρασί μας, τόσο εμείς όσο και οι επισκέπτες μας. Υπάρχει θυμός στον κόσμο και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα περάσουμε από το ένα στάδιο στο άλλο. Επίσης, ακόμα δεν γνωρίζουμε τα μέτρα που θα ισχύσουν για το άνοιγμα της εστίασης. Οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες και πρέπει να νιώσουν ασφάλεια από τον επισκέπτη, όπως και ο επισκέπτης από τους εργαζόμενους. Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική για να είναι επιτυχημένο το άνοιγμα της εστίασης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καταξιωμένος σεφ, και αναφερόμενος στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ο κ. Λαζάρου πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει επιδότηση για μηχανήματα καθαρισμού του αέρα. Επίσης, πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις από όλους. Και αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν όλοι οι συνάδελφοι. Θα πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και οι παραβάτες θα πρέπει να τιμωρούνται. Την προηγούμενη φορά έμπαιναν μέσα στα μαγαζιά μία ολόκληρη ομάδα για να κάνει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να ενημερώνονται και τα υπόλοιπα μαγαζιά. Αυτό δεν χρειάζεται. Μία φωτογραφία με ένα σύγχρονο κινητό και ένα μάρτυρα αρκούν για να επιβεβαιωθεί η παράβαση».

 

Στη σημασία που έχει το άνοιγμα του τουρισμού για τους νησιώτες, στις τουριστικές επενδύσεις που γίνονται στις Κυκλάδες και για τους νέους τουριστικούς ορίζοντες που ανοίγει η απευθείας πτήση Κατάρ- Μύκονος αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού: «Το άνοιγμα του τουρισμού θα δώσει ανάσα στην οικονομία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στη Μύκονο θα έχουμε απευθείας πτήση από Κατάρ ενώ, εφέτος, στις Κυκλάδες θα ανοίξει το 90% των ξενοδοχείων, κάτι που δεν είχε γίνει πέρυσι. Επίσης, γίνονται αρκετές επενδύσεις που θα φέρουν και θέσεις εργασίας. Υπάρχει αισιοδοξία, καθώς, όπως δείχνουν όλα, οι Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν Ελλάδα για τις διακοπές του καλοκαιριού». 

Τις απόψεις τους για το άνοιγμα του τουρισμού κατέθεσαν, επίσης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδος Γρηγόρης Τάσιος, ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης και ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος. Οι καλεσμένοι της εκπομπής αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της επανεκκίνησης στον χώρο του τουρισμού, και εξήραν τον ρόλο που θα παίξουν τα self test και ο εμβολιασμός. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις