Αθηναϊκή Λέσχη Αλεξιπτωτιστών: Προσπάθεια επίτευξης του 1ου μεγαλύτερου εναέριου σχηματισμού FS

Η Αθηναϊκή Λέσχη Αλεξιπτωτιστών - Skydive Athens σε συνεργασία με όλα τα σωματεία ενασχόλησης με τον αλεξιπτωτισμό, πρόκειται να διοργανώσει προσπάθεια επίτευξης του 1ου μεγαλύτερου εναέριου σχηματισμού FS, (Largest Skydiving Formation Record) στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Λέσχης στην Κωπαίδα, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 (με εναλλακτική ημερομηνία στην περίπτωση άστατου καιρού, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020).

Η προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί και εγκριθεί βάσει διεθνών κανονισμών από τρεις (3) κριτές της FAI (Federation Aeronautique Internationale) και θα αποτελεί το 1ο Πανελλήνιο ρεκόρ μεγαλύτερου εναέριου σχηματισμού, με στόχο 14(+) αλεξιπτωτιστές.

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού, πέρα από την πρώτη, επίσημα αναγνωρισμένη, επίδοση εναέριου σχηματισμού, είναι να αποτελέσει αφορμή και κίνητρο για αύξηση της αγωνιστικής δραστηριότητας, καλύτερες επιδόσεις και συμμετοχή των αθλητών μας σε Πανελλήνιες, αλλά και σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Η δημοσίευση, μετάδοση και προβολή της προσπάθειας αυτής, καθώς και του τελικού αποτελέσματος, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αλεξιπτωτισμού στην Ελλάδα. Ένα άθλημα με έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό και αξιοσημείωτα οφέλη σε τουρισμό και οικονομία. Με πλεονέκτημα την καλοκαιρία που επικρατεί κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου στην χώρα μας, θα μπορούσε να μας καθιερώσει σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς αθλητικού τουρισμού και ψυχαγωγίας.

- Η προσπάθεια θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) που αφορούν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία εξάπλωσης του COVID-19.
 

Πηγή: skai.gr