Λαθροθήρες παγίδευαν πουλιά με «αόρατο» δίχτυ στην Πρέβεζα (pics)

Μία πρωτόγνωρη παγίδα για πουλιά, ένα αόρατο δίχτυ μέσα σε ελαιώνα, επινόησαν άγνωστοι λαθροθήρες στον Ωρωπό της Πρέβεζας, η οποία έγινε αντιληπτή από τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της περιοχής, Αριστοτέλη Καλδάνη, ο οποίος ενημέρωσε το Δασαρχείο και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πρέβεζας.

Όπως περιγράφει το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας σε ανακοίνωση του, σε περιοχή ανάμεσα στον Ωρωπό και την Καμαρίνα της Πρέβεζας «μέσα σε κλαδεμένο ελαιώνα, υψώνονταν σε ύψος 4 μέτρων σιδερένιος σωλήνας σε σχήμα "Π" και μήκους 100 μέτρων πάνω στον οποίο ήταν δεμένο και απλωμένο δίχτυ αράχνη ψαρέματος σχεδόν αόρατο και πάνω σε αυτό, πιασμένα διαφόρων ειδών πουλιά, όπως τσίχλες, σπίνοι, κοκκινολαίμηδες περίπου 20 σε αριθμό. Πάνω δε σε δέντρο, υπήρχε συσκευή, "κράχτης" μιμούμενη φωνές πουλιών, όπου και τα οδηγούσε στην καλοστημένη παγίδα».

Σημειώνεται επίσης πως το σημείο παρακολουθήθηκε για αρκετό διάστημα όμως δεν εμφανίστηκε κάποιος και με τη συνδρομή όλων των παρευρισκομένων, αφού έγινε απεγκλωβισμός και απελευθέρωση όλων των πουλιών, ξηλώθηκε όλη η παραπάνω καλοστημένη παγίδα, η οποία κατασχέθηκε από την αρμόδια δασική αρχή και «βεβαίως θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, epiruspost
TAGS: πουλιά