Λαμπάδιασε και φέτος ο Νέος Κόσμος: Με μολότοφ και φωτιές η Ανάσταση (vid)

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο που λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή του Νέου Κόσμου με κεντρικά σημεία της περιοχής να παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη από τις αμέτρητες....μολότοφ, τα βεγγαλικά και τα βαρελότα που πετούν ομάδες ατόμων προκειμένου να γιορτάσουν την ανάσταση.

Το κυριολεκτικά εκρηκτικό έθιμο σημειώνεται τα τελευταία 12 χρόνια έξω από τον ιερό ναό της Αναλήψεως με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και τα βίντεο που κάνουν εν συνεχεία τον γύρο του διαδικτύου να κόβουν την ανάσα.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και περίεργοι πολίτες που επιθυμούν να δουν το... επεισοδιακό έθιμο καλούνται να παρακολουθήσουν τηρώντας πάντα απόσταση ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ συχνά ο ρυθμός ρίψεων των εκρηκτικών υλών, το πλήθος αλλά και η έκταση των εστιών φωτιάς είναι τέτοια που κρίνεται εν τέλει απαραίτητη η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εγείρει προβληματισμό το κατά πόσο μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην καρδιά της πόλης, είναι ασφαλές και θεμιτό να γίνεται φλεγόμενο τοπίο.

Πηγή: skai.gr