Λαμία: Στη φυλακή «χρηματιστηριακός σύμβουλος» – Πώς «έφαγε» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Η 29χρονη φίλη του που παρουσιαζόταν ως η «διευθύντρια» του εγκληματικού δικτύου στην Ελλάδα, αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη, με περιοριστικούς όρους.

Μαραθώνια ήταν η απολογία των τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής οργάνωσης  που είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 41 άτομα αποσπώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για υποτιθέμενες αγορές μετοχών και άλλων επενδυτικών προϊόντων, η οποία εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Η απολογία τους ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με τους δικαστικούς λειτουργούς να ανακοινώνουν την προσωρινή κράτηση μόνο του 31χρονου Ρώσου, ο οποίος στην αρχική δικογραφία παρουσιαζόταν ως χρηματιστηριακός σύμβουλος και κυκλοφορούσε με ψευδώνυμο προσεγγίζοντας τα «θύματα».

Η 29χρονη φίλη του που παρουσιαζόταν ως η «διευθύντρια» του εγκληματικού δικτύου στην Ελλάδα, αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της μια φορά το μήνα.

Μιλώντας στο LamiaReport ο συνήγορος της 29χρονης Τέλλος Αγαπηνός τόνισε ότι η εντολέας του είχε παντελή άγνοια οιασδήποτε παράνομης πράξης και δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα από κανέναν πολίτη.

«Κατόπιν εξαντλητικής ανακριτικής διαδικασίας  16 ωρών και αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς όλα τα δεδομένα και στοιχεία της δικογραφίας που αφορά την φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, η εντολέας μας φερόμενη ως διευθύντρια της εγκληματικής οργάνωσης αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Στην εξαιρετική ανακριτική διαδικασία την οποία διεξήγαγε η ορισθείσα Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Λαμίας εκθέσαμε το σύνολο των ισχυρισμών της 29χρονης κατηγορουμένης σύμφωνα με τους οποίους διατελούσε σε παντελή άγνοια οιασδήποτε παράνομης πράξης σχετικής με τη δράση της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Βουλγαρία.

»Τονίζεται ότι η φερόμενη ως διευθύντρια εντολέας μας ουδέποτε έλαβε χρήματα από οποιοδήποτε πολίτη και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές», δήλωσε ο κ. Αγαπηνός.

Την ίδια τύχη με την 29χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, είχε και ο 24χρονος με το ΑΦΜ από τη ΔΟΥ Θήβας ο οποίος περιέγραψε μια κατάσταση που θα μπορούσε να παρασύρει κάθε νέο για να δουλέψει σε μια φαινομενικά ωραία δουλειά, αφού εργαζόταν με κουστούμι σε ένα πλούσιο περιβάλλον.

Ο τέταρτος της παρέας, ένας 30χρονος που φαινόταν στη δικογραφία ως “head manager” για τις πληρωμές, από την διαδικασία αποδείχτηκε ότι ήταν ένας υπάλληλος των 650 ευρώ που έβαζε τις αγγελίες και συγκέντρωνε τα βιογραφικά για την πλήρωση των γραφείων των απατηλών εταιριών. Αφέθηκε μάλιστα ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ελεύθεροι μέχρι τι δίκη οι 7 από τους 9 συλληφθέντες

Έτσι στο σύνολο των εννέα (9) συλληφθέντων, προφυλακίστηκαν δύο (2), καθώς τη Δευτέρα ανακοινώθηκε και η προσωρινή κράτηση του 58χρονου Έλληνα με τις ανύπαρκτες εταιρίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο. Έξι (6) άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους και ένας ελεύθερος χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο.

Στο κύκλωμα, όπως έχουμε σημειώσει, εμπλέκονται ακόμη τουλάχιστον 17 άτομα, με «εγκέφαλο» έναν 37χρονο Βούλγαρο. Επιπλέον εξετάζεται η ανάμειξη ακόμη πέντε (5) ατόμων, δύο Βουλγάρων και τριών Ελλήνων, εκ των οποίων ο ένας, παρουσιαζόταν ως φορολογικός εκπρόσωπος  στην Ελλάδα ενός Βούλγαρου που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Αυτή τη στιγμή οι δικαστικές αρχές, εξετάζουν έξι ακόμη δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Επιπλέον συνεχίζεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας για να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, μετά και τις πρώτες απολογίες και ενώ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση κατηγορείται για 41 υποθέσεις απάτης ανά την Ελληνική Επικράτεια, με λεία το ποσό των 936.159 ευρώ και ενώ το προσδοκώμενο όφελος ανερχόταν τουλάχιστον στα 1.064.725 ευρώ!